Simón ho acaba de revelar: El Govern estudia confinar algunes zones a Catalunya

Els rebrots obliguen a prendre aquesta decisió

Fernando Simón, amb camisa blanca, durant una roda de premsa
Simón creu que el confinament selectiu a Lleida és una possibilitat real | ACN

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha avançat que la Generalitat de Catalunya està estudiant aplicar confinaments selectius en algunes zones de Lleida a causa dels rebrots que han sorgit a la província. «Ens consta que ho estan valorant amb sensibilitat», ha indicat Simón, qui ha assegurat que en aquests casos «és millor sobreactuar que quedar-se curt». Tot i això, segons explica El Periódico, les fonts de la Generalitat i de Salut no confirmen aquesta informació i diuen que no saben res del que ha dit el doctor.

Per una altra banda, Fernando Simón ha explicat que Barcelona ha comunicat que s'han registrat dos petits brots, sense gaire importància, que no han comunicat ni el departament de Salut ni l'Ajuntament de la capital catalana.

Confirmats nou positius més per coronavirus en un edifici de Lleida

Lleida és una de les demarcacions més afectades en aquests moments després dels brots recents de la Covid-19 entre la població. Avui, s'han detectat nou positius més de coronavirus en un edifici del Centre Històric de Lleida i, segons ha informat el departament de Salut, s'ha demanat a la resta de veïns que es confinin fins que es tinguin els resultats de la resta de proves.

A més a més, cinc casos més s'han detectat a l'alberg Jericó, la residència de serveis socials bàsics (de titularitat privada amb concertació de places públiques). Segons han explicat fonts de l'Ajuntament de Lleida, arran d'aquests casos s'ha tancat l'alberg, s'han confinat els usuaris i s'han fet 71 proves PRC a 11 treballadors, 1 voluntari i 59 residents. Des de la Paeria esperen tenir els resultats dels testos durant aquest dijous.

Salut fa el seguiment de 8 brots

En concret, Salut està fent el seguiment de 8 brots a la demarcació de Lleida, 7 a Ponent i 1 al Pirineu. A més del brot de l'edifici del Centre Històric de la ciutat i de l'alberg, també es supervisen els brots en tres empreses fructícoles que, de moment, sumen 24 positius i 40 contactes aïllats, tot i això, per al moment no es descarten nous casos, ja que s'estan fent més proves PCR.

Pel que fa a la residència privada Castrillón de Lleida en què es van detectar 18 positius -13 residents i 5 treballadors-, Salut dona el brot per «controlat». L'últim brot conegut a Ponent s'ha registrat en una empresa agroalimentària de la comarca de la Segarra de la qual no es tenen encara dades, ni de proves ni de positius.

Finalment, el brot de la Vall d'Aran en què es van detectar 8 positius que van compartir una barbacoa, també es dona per controlat, després d'haver fet PCR a la resta de participants en la festa.

8 noves morts per la covid-19 a Catalunya

Les funeràries han reportat vuit noves morts per covid-19 a Catalunya en les últimes hores, segons l'últim balanç de Salut. Això situa la xifra global de víctimes en 12.584. Són dotze defuncions menys que les informades dimecres


Comentaris

envia el comentari