Salut preveu que els menors de 40 anys començaran a vacunar-se durant el mes de juliol

Cabezas assegura que a partir de dilluns es reprendrà la immunització de col·lectius essencials que no han rebut primera dosi

Catalunya començarà a vacunar la franja d'edat de menors de 40 anys al mes de juliol. Ho ha explicat aquest dijous la responsable de vacunació de la Covid-19, Carmen Cabezas, en una entrevista al programa 'El món a RAC1', en què la previsió del Departament de Salut és iniciar la vaccinació d'aquest grup d'edat tres o quatre setmanes després que la franja dels 40 als 50 anys, que es preveu comenci a mitjans del mes de juny. En aquest sentit, Cabezas ha afegit que aquestes previsions es podrien avançar en funció de la disponibilitat de dosis.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Així, si no hi ha cap entrebanc en el procés, aquelles persones entre 16 i 39 anys es podran començar a vacunar a partir de mitjan juliol. Una data en què també es podria començar a immunitzar els joves d'entre 12 i 15 anys, tal com es fa ja als Estats Units. Si el calendari previst es manté, la responsable de vacunació de la Covid-19 ha assenyalat que es podria arribar a la immunitat de grup «a finals d'agost o principis de setembre».

Durant l'entrevista, Cabezas també ha dit que a partir de dilluns que ve es reprendrà la vacunació d'aquelles persones de col·lectius essencials, com ara mestres o cossos de seguretat, que encara no han rebut primera dosi. D'altra banda, la responsable ha indicat que tan bon punt hi hagi una decisió sobre com s'ha de completar la pauta de vacunació a les persones menors de seixanta que van rebre una primera dosi d'AstraZenca es programaran les cites.

La franja d'edat entre 50 i 55 anys ja pot demanar cita per vacunar-se

Pocs dies després que s'iniciés el procés de vacunació massiva de les persones d'entre 50 i 59 anys, Salut ha obert la possibilitat de demanar cita a les persones d’entre 50 i 55 anys (les nascudes entre el 1966 i el 1971) sense esperar a rebre l'SMS de citació. Aquelles persones interessades poden reservar dia i hora a través de la pàgina web vacunacovidsalut.cat.


Comentaris

envia el comentari