Una de les habitacions amb pacients amb covid-19 al trueta al mes d'abril del 2020

Salut preveu que aquesta setmana s'arribi al pic de pressió hospitalària

El departament apunta a una tercera onada de contagis a l'hivern

Salut preveu que Catalunya arribi al pic de pressió assistencial de la segona onada del coronavirus a mitjans o finals d'aquesta setmana, segons ha apuntat el secretari general del Departament, Marc Ramentol, a RAC1. El pic de contagis es va superar la setmana passada, però els ingressos als hospitals encara continuen incrementant, si bé d'una manera més lenta en els darrers dies.

Ramentol ha afirmat que serà «un pic altíssim» que «no és compatible amb el manteniment de l'activitat assistencial» i que per això cal que l'impacte de la covid-19 sobre el sistema sanitari baixi ràpid. Ramentol ha assenyalat que esperen una tercera onada a l'hivern, si bé no poden predir quan, i adverteix del perill que suposaria que se sobreposés a la segona.

Ramentol, sobre la missa a la Sagrada Família: «És una celebració que no tocava en el moment epidèmic actual»

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, considera que la missa que es va celebrar a la Sagrada Família aquest dissabte va ser «una celebració que no tocava en el moment epidèmic actual». Ramentol creu que encara que l'acte de beatificació complís tots els requisits establerts en les normatives —i en aquest sentit Salut ha obert un expedient per aclarir-ho—, s'hauria pogut posposar, ja que ara és un moment en què les autoritats sanitàries estan demanant a la ciutadania limitar al màxim la mobilitat, ha raonat. «És un missatge del tot desalineat amb el missatge que des de les autoritats sanitàries i el Govern en ple s'està donant i que provoca, entre altres, que hi hagi molts sectors damnificats», ha afirmat el secretari general a RAC1.

Ramentol considera que l'Arquebisbat de Barcelona «no va tenir la sensibilitat d'adequar la celebració dels seus actes a la necessitat que la gent es mogui el mínim possible davant de la segona onada i per poder relaxar les mesures aviat». Després del que va passar dissabte, el secretari general de Salut veu «molt pertinent» la proposta que presentarà el Departament de Justícia aquesta setmana perquè s'estableixi un topall de cent persones en l'aforament dels actes religiosos