El Departament de Salut prohibirà fumar a totes les terrasses de Catalunya

El Govern ja va anunciar a finals de maig que estava treballant en una nova llei d'addiccions

L'increment del consum en els últims anys per part de la població jove ha posat en alerta als experts i, per aquest motiu, s'han creat noves mesures que entraran en vigor la propera tardor. El Departament de Salut ja va anunciar a finals de maig, i coincidint amb el 'Dia Mundial Sense Tabac' que estava treballant en una  nova llei d'addiccions que té la intenció de prohibir fumara l'interior dels vehicles privats, exterior de parades de transport públic i en instal·lacions esportives a l'aire lliure.

Ara, però, a més a més, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha anunciat que es prohibirà fumar també en les terrasses i en tots aquells llocs on qualsevol persona es vegi obligat respirar el fum del tabac, segons informa el mitjà 'La Vanguardia'. L'objectiu és aconseguir el màxim suport i consens per part dels comerços, restaurants, ajuntaments i altres per tal de poder fer aquest pas més enllà.

Tot i que en la nova llei d'addiccions  ja hi havia un apartat destinat a la revisió de terrasses en la qual feia referència a una campanya intensiva per reforçar el compliment de la llei del tabac vigent intensificant-ne els controls. També està previst que s'inclogui un apartat de noves limitacions al tabac i es farà una campanya adreçada als joves per conscienciar-los sobre com afecta a la salut el tabac .

La llei es podria aprovar aquesta tardor

S'espera que aquesta llei estigui llesta aquesta tardor i es pugui aplicar el 2020,  tot i que el secretari de Salut Pública, Joan Guix, ja va dir que era complicada l'aplicació a curt termini per haver-hi molts termes a negociar «es tracta d'una llei molt ambiciosa i no pot fer-se d'un dia per l'altre».

No obstant això, es va mostrar preocupat per la necessitat de noves mesures després d'afirmar que és el «principal factor de risc per a la salut de les persones», de fet, segons el Departament de Salut, el consum de tabac provoca 26 morts cada dia a Catalunya i unes 9.500 a l'any.

També et pot interessar...