URGENT

馃搶 La pand猫mia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Salut reclama eines legals per a poder aplicar el toc de queda quan decideixi la Generalitat

El ministeri de Sanitat ha ajornat la decisi贸 tot i l'opini贸 favorable de totes les comunitats aut貌nomes, excepte Madrid i Euskadi

La consellera de Salut, Alba Verg茅s, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micr貌fons davant
Catalunya ha demanat disposar d'eines legals per a poder aplicar el toc de queda | cedida

La consellera de Salut, Alba Verg茅s, ha demanat aquest dijous a la tarda al govern espanyol disposar de les eines jur铆diques per poder aplicar mesures de restricci贸 de mobilitat, com el toc de queda, quan el Govern decideixi, si 茅s necessari i en funci贸 dels criteris cient铆fics.

Salut no descarta cap mesura per a reduir els contagis

Aix铆 ho han indicat fonts del Departament de Salut despr茅s de la reuni贸 del Consell Interterritorial amb el Ministeri de Sanitat i les altres comunitats aut貌nomes. Salut insisteix que no descarta cap mesura per reduir els contagis davant de la situaci贸 actual de la covid-19 i vol saber la f贸rmula jur铆dica que permetria decretar un toc de queda.

Per aix貌 la consellera ha reclamat un informe sobre el paraigua legal que podria sustentar aquesta mesura. Fa dies que hi ha sobre la taula la possibilitat d'implantar un toc de queda a l'estat espanyol davant de les altes taxes de contagi del coronavirus i despr茅s que altres pa茂sos d'Europa ja hagin decretat aquesta mesura.

S'ajorna la decisi贸 sobre l'aplicaci贸 del toc de queda

Per la seva banda, i despr茅s de dues hores de reuni贸, el Ministeri de Salut i les comunitats aut貌nomes han decidit ajornar la decisi贸 sobre l鈥檃plicaci贸 del toc de queda. Aix铆 ho ha informat Salvador Illa, qui afirma que la decisi贸 芦no est脿 prou madura禄 i les administracions s'han empla莽at 芦a parlar-ne m茅s禄.

Tot i aix貌, s鈥檈spera que s鈥檃rribi a un acord tot i les opinions de Madrid i Pa铆s Basc. Les comunitats han decidit abstenir-se sobre l鈥檃plicaci贸 del toc de queda, per貌 s鈥檈spera que confirmin la seva decisi贸 despr茅s d鈥檃nalitzar el document definitiu. A m茅s, afegeixen que hi ha una clara majoria de comunitats aut貌nomes a favor que aquest toc de queda s'implementi a nivell nacional mancant dirimir sota quina empara jur铆dica pot escometre's.

Els llindars per determinar si hi ha risc molt alt o nivell quatre s贸n una incid猫ncia acumulada de casos en 14 dies de m茅s de 250 per cada 100.000 habitants, una ocupaci贸 de llits d'hospital per casos covid-19 de m茅s del 15% o de llits d'UCI de m茅s del 25%, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari