YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salut reconeix un brot «no preocupant» de coronavirus a Barcelona

«No podem abaixar la guàrdia», ha insistit la consellera Alba Vergés

La consellera Alba Vergés en una compareixença al Departament de Salut
Alba Vergés, consellera de Salut, en una imatge d'arxiu. | Cedida

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha anunciat que s'ha detectat un brot de coronavirus «no preocupant» a la ciutat de Barcelona. Ara, el seu departament es troba en plenes tasques de rastreig de la cadena de contagis i de seguiment dels casos i ha advertit que, ara per ara, el rebrot sembla controlat. Amb tot, ha volgut subratllar que «no podem abaixar la guàrdia». Caldrà estar, doncs, molt pendents de l'evolució d'aquest brot de la pandèmia a la capital del país.

Preocupació pel brot de Lleida

El Departament de Salut no planteja de moment el confinament selectiu d'algunes zones de Lleida, però sí que reclama als ciutadans que baixin el ritme i ajornin totes aquelles activitats que no siguin imprescindibles. Vergés ha indicat a Catalunya Ràdio que la incidència de casos a Lleida aquesta setmana s'ha doblat respecte a la passada, però ha explicat que la major part de la mobilitat es dona dintre de la pròpia zona on estan augmentant els positius. També ha aprofitat per reclamar als habitants de la Franja que vagin al seu hospital de referència, el de Barbastre, per poder destensionar l'Arnau de Vilanova. Així mateix, a partir d'ara es vigilarà especialment el col·lectiu de persones grans i vulnerables.

La consellera ha explicat que no es planteja ara un confinament a Lleida com el de la Conca d'Òdena perquè la mobilitat ja es produeix en la mateixa zona. «Abans de dir 'us heu de quedar a casa' estem demanant que siguin conscients i que baixin el ritme, i que només facin tot allò que hagin de fer, però amb molta precaució», ha remarcat.

Vergés ha reconegut que el volum de casos comença a ser important, i també algunes entrades a l'hospital i a les UCI. «Això ens fa pensar que hem d'actuar i que hem de donar aquest missatge que això no és cap broma», ha afegit la consellera, que ha apuntat que els brots no preocupen, però sí el fet que creixi el volum de casos i que això faci que alguns es puguin escapar, el que implica transmissió comunitària i complexitat. La setmana passada la incidència va ser de 167 casos, i aquesta és de 325, el doble. A més, augmenten les hospitalitzacions. «El virus s'està transmetent, volem realment doblegar aquesta corba de Lleida», ha insistit.


Comentaris

envia el comentari