Salut diu que el repunt de Lleida correspon a casos lleus i asimptomàtics

Són cadenes de transmissió que ja portaven setmanes actives que ara s'han detectat gràcies a l'augment de proves

El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.
El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa. | ACN

El director general de Professions de la Salut, Marc Ramentol, ha assegurat que el repunt de Lleida correspon a casos lleus i asimptomàtics. En declaracions a RAC1, ha explicat que són cadenes de transmissió que ja portaven setmanes actives, però que amb l'augment de la capacitat de diagnòstic ara s'han pogut detectar.

Ramentol ha afegit que si fos una situació greu, s'haurien hagut de prendre un altre tipus de mesures més enllà de mantenir la fase 1, i ha recordat que qualsevol mesura de desconfinament és susceptible de ser revisada. De moment, Salut no té indicis que hi hagi cap rebrot epidèmic en cap regió sanitària.

No està descartat que Lleida passi dilluns a fase 2

La consellera de Salut, Alba Vergés, no ha descartat aquest dimarts, 26 de maig, que el Govern pugui demanar el passi de la fase 1 a la fase 2 de Lleida dilluns vinent, després que la proposta que s'ha fet arribar aquest dilluns al Ministeri de Sanitat no inclogui aquesta regió sanitària. Vergés ha explicat que s'ha preferit «esperar un parell de dies» per veure com evoluciona la tendència actual, que mostra un augment dels casos de covid-19.

«Volem comprovar si aquesta tendència es manté a l'alça o es pot controlar i està tot identificat», ha explicat la consellera. «Això no vol dir que d'aquí a dilluns no passi, simplement vol dir que avui no hem fet la proposta», ha explicat, però «podria ser que la fem més endavant i esperem poder-la fer».

En tot cas, Vergés ha explicat que els responsables de Salut no estan «especialment preocupats» perquè el volum de casos detectats «no és molt gran» però ha subratllat que és una tendència que demana «prudència» i mirar la qüestió «amb calma».


Comentaris

envia el comentari