Soraya Sáenz de Santamaría, en un congreso del PP (21/07/2018).

Tota la veritat sobre la salut de Soraya Sáenz de Santamaría i la seva suposada mort

Els rumors sobre la seva suposada mort s'han escampat com la boira, però ja han estat desmentits

Ahir, Soraya Sáenz de Santamaría es va convertir en protagonista durant tot el dia. El motiu és una notícia falsa de la seva suposada mort que es va escampar com la boira a les xarxes socials.

Les alarmes es van activar després d'un missatge publicat pel veterà periodista Antonio Casado. Anunciava una «exclusiva» que faria remoure tothom: la mort de l'expolítica del PP.

«Soraya Sáenz de Santamaría ha mort», escrivia el periodista de forma breu i concisa, sense oferir més detalls sobre els fets.

En qüestió de minuts, la notícia havia arribat a milers d'usuaris. El periodista, però, no va tardar més de mitja hora en rectificar la informació.

La suposada mort de Soraya Sáenz de Santamaría ja ha estat desmentida

Després d'adonar-se que havia ficat la pota fins al fons, Antonio Casado no va tenir més remei que reconèixer el seu gran error i demanar disculpes públicament.

Ho va fer després d'esborrar la piulada original i a través d'un missatge molt extens en què va explicar els motius que el van portar a cometre aquest terrible error periodístic.

«L'exvicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, afortunadament està recuperada. El servidor és un ximple que ha ficat la pota fiant-se d'un company. Perdó, perdó, encara que no ho mereixi, he transgredit una norma bàsica del periodisme, ho reconec i demano disculpes», escrivia sense donar crèdit a la informació que havia donat.

Sense contrastar les seves fonts, el periodista va caure al parany i va confiar en una informació que, suposadament, li havia arribat d'una persona de confiança. 

«La manca de rigor és el que m'ha fet pecar. Incompliment d'una regla d'or del periodisme. No tinc excusa», afegia el comunicador a la resposta d'un seguidor de Twitter.

Un cop disculpat, els usuaris no han pogut evitar preguntar-se per què una notícia d'aquestes característiques es va poder viralitzar tan ràpidament. Una situació que s'ha produït no només per la credibilitat del periodista en qüestió, sinó també per tot el misteri que envolta l'estat de salut de l'exvicepresidenta del Govern.

La veritat sobre l'estat de salut de Soraya Sáenz de Santamaría

Fa uns mesos, diversos mitjans de comunicació anunciaven la greu malaltia que tot just diagnosticaven a qui havia estat, en el seu moment, la mà dreta de Mariano Rajoy

El portal 'Informalia' va ser un dels pocs a donar la notícia. Van assegurar que es tractava d'una patologia relacionada amb el pàncrees i el tractament va requerir una complicada intervenció quirúrgica.

No obstant això, no van escampar gaires detalls. Els mitjans van optar per respectar la intimitat de Soraya per sobre del desig d'informar el públic sobre el seu estat.

Per petició de la política, els mitjans van guardar silenci. Els diaris tradicionals de confiança tampoc van gosar parlar-ne i es van mantenir al marge sense mencionar el nom de la malaltia que hauria pogut posar fi a la seva vida.

Afortunadament, avui dia se sap que Soraya té un bon estat de salut, tot i haver-se sotmès a un tractament dur i invasiu.

De fet, segons 'Esdiario', ja s'ha incorporat al seu lloc de treball al bufet Cuatrocasas i també està preparada per acudir al Consell d'Estat quan sigui convocada.

A més, en les últimes hores, Sáenz de Santamaría ha acudit a un dinar a El Paraguas de Madrid, en companyia de Mariano Rajoy i altres excompanys.

Aquest estiu també ha estat de vacances a Galícia, un descans merescut després que el seu estat de salut millorés.