Brot en una empresa catalana: tancada per 19 positius

Els treballadors continuaven treballant tot i conèixer els resultats de les PCR

Carpa instal·lada a l'exterior de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per donar suport a urgències
Detecten un brot de coronavirus amb 19 treballadors contagiats a una empresa del Baix Segre | ACN

El Departament de Salut ha decidit suspendre l'activitat d’una empresa després de constatar a través de la Inspecció de Treball que 19 persones que havien donat positiu per covid-19 continuaven treballant tot i conèixer el resultat del PCR. Els administradors es van oposar a fer les proves en un primer moment, però finalment va accedir a què els treballadors que ho volguessin es fessin la prova. 90 dels 190 treballadors se les van fer.

El 42% de les proves van resultar positives i es van tramitar les corresponents baixes laborals. Davant la gravetat dels fets i per la manca de col·laboració per part de l'empresa, Salut Pública ha emès una resolució suspenent la seva activitat. 

L'empresa del Baix Segre es va visitar en un primer moment en el marc dels controls de cribratge i de comprovació de mesures covid que realitza el Servei de Vigilància Epidemiològica a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran per trencar cadenes de transmissió. 

19 treballadors amb PCR positiva

Després d'una primera visita es va acordar realitzar proves PCR a tots els seus treballadors. El passat 23 de juliol un equip del Servei d’Emergències Mèdiques s’hi va traslladar per realitzar les proves PCR als treballadors. Després de conèixer el resultat de les proves el 29 de juliol es va enviar un nou requeriment a l'empresa per completar el cribratge a tots els treballadors, el dia 31 de juliol. 

No obstant això, davant la sospita que hi hagués treballant alguna persona amb Covid positiu, el dia 30 de juliol conjuntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es realitza una inspecció per constatar si es prenen les mesures de seguretat laboral corresponents i no hi ha cap irregularitat. Durant la inspecció es constata que 19 persones amb PCR positiva continuaven treballant.

Augmenten les morts diàries per coronavirus

Salut ha notificat aquest dimarts 30 noves morts per coronavirus en les últimes 24 hores. Una xifra que implica un important augment en el nombre de víctimes mortals, ja que el dia anterior només se n'havien sumat sis al còmput global.

No obstant això, la xifra de contagiats ha disminuït en les darreres 24 hores i se n'han detectat 622, és a dir, la meitat dels casos que el dilluns on va haver-hi 1.243 casos de coronavirus. Des de l'inici de la pandèmia s'han registrat 101.290 contagiats i 12.781 morts a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari