Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Alba Vergés i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon

Salut respecte a les dades de l'Aran: «No li traurem l'ull de sobre»

Vergés ha explicat que les mesures que s'han aplicat a la Val d'Aran «sembla que han funcionat» i ha parlat d'agents cívics, rastrejadors i personal encarregat de fer complir els aïllaments i les quarantenes

La consellera Alba Vergés i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon
                          

La velocitat de propagació de la covid-19 a l'Aran, l'Rt, ha baixat els darrers dies i es situa en 0,95. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que confia que les dades de contagis segueixin baixant els pròxims dies, però ha insistit que «no treuran l'ull de sobre» l'Aran.

Vergés ha explicat que les mesures que s'han aplicat a la Val d'Aran «sembla que han funcionat» i ha parlat d'agents cívics, rastrejadors i personal encarregat de fer complir els aïllaments i les quarantenes. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, s'ha expressat en la mateixa línia i ha afirmat que veien el descens de l'Rt «les mesures semblen funcionar».

En les darreres 24 hores, s'ha dut a terme un alta a la planta covid-19 de l'Espitau Val d'Aran, on actualment hi ha 6 persones ingressades.

El govern del Conselh Generau insisteix en la necessitat de seguir totes les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries (mascareta, distància i higiene) i recorda que cal reduir al màxim la interacció social.

Eliminades les quarantenes en residències entre els usuaris vacunats

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha estipulat que els usuaris de residències catalanes no hauran de realitzar quarantenes quan siguin contactes estrets d'un cas positiu de coronavirus després del desplegament de la campanya de vacunació en aquests centres, ha informat en un comunicat.

Així es desprèn de l'actualització del protocol a seguir per a prevenir i gestionar la infecció del Covid-19 en l'àmbit de les residències, que ha publicat el departament aquest dijous. El nou protocol vol «recuperar la quotidianitat de la vida» en els centres residencials, reprendre activitats lúdiques i terapèutiques i flexibilitzar la possibilitat de visites i sortides del centre.

Així, quan un resident entre en contacte amb un positiu, al no ser considerat com a contacte estret, no es realitzaran garbellats i només es faran proves diagnòstiques si presenten símptomes compatibles amb el Covid-19. Respecte als nous ingressos, aquelles persones vacunades no hauran de fer-se una PCR ni quarantena de 14 dies quan entrin en una residència amb més d'un 85% dels seus usuaris «correctament vacunats».

Les visites es mantenen en aquelles residències verdes i taronges i no es limita el nombre de visites setmanals, encara que sí que s'hauran de mantenir les mesures de protecció durant les trobades amb residents. El protocol també inclou el restabliment de les sortides dels residents a l'exterior, acompanyades del personal del centre o de familiars, sempre que es compleixin les mesures de protecció.

Així mateix, aquelles sortides que durin més de tres setmanes no requeriran ni PCR ni quarantena dels usuaris correctament vacunats quan tornin al centre residencial. Els garbellats al personal dels centres es mantenen però el nou protocol indica que es «espaiessin en funció del risc de rebrot» de cada àrea de gestió assistencial o municipi gran.