El president de la Generalitat, Pere Aragonès, el rei d'Espanya, Felip VI, i l'alcaldessa Ada Colau

La salutació entre Aragonès i el rei Felip VI: una trobada «freda» amb foto de família

S'han trobat a l'Hotel W. Barcelona, on se celebra la Reunió Anual del Cercle d'Economia

La presència del rei Felip VI al sopar del Cercle d'Economia va comportar un desacord al Govern català. El president Pere Aragonès va encarregar al vicepresident Jordi Puigneró la missió d'assistir a l'acte on estaria el monarca. La negativa del de Junts es va solucionar amb la participació de la consellera de Presidència Laura Vilagrà.

El cap de l'executiu català, però, ha saludat el rei Felip VI a l'entrada de l'Hotel W. Barcelona aquest dimecres. La presència de totes dues personalitats coincidia amb la celebració de la Reunió Anual del Cercle d'Economia. Tots dos tenien responsabilitats, el català d'inaugurar les jornades econòmiques i el Borbó de presidir el sopar.

L'encontre entre Pere Aragonès i el monarca ha estat quan el president català s'ha acostat a parlar amb el president de Corea del Sud, Moon Jae-In. El coreà estava acompanyat de Felip VI i, segons fonts del Govern, s'han saludat «fredament»

La conversa amb el mandatari sud-coreà ha estat més distesa. Aragonès ha agraït la visita i ha desitjat que la bona relació inversora amb el país asiàtic a Catalunya, segons fonts de Presidència.

La foto de família entre tots els assistents ha estat proposada pel monarca. En aquesta, també s'hi ha afegit l'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, a més de la ministra Nadia Calviño i Reyes Maroto. 

Tot i la fotografia conjunta, el cap de l'executiu no ha participat de la recepció del monarca a l'arribada. En aquesta hi han estat el president del Cercle, Javier Faus, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Les conferències econòmiques no acostumen a comptar amb presència monàrquica, a excepció del cinquantè aniversari, al qual va assistir el rei emèrit. A banda d'assistir, el Borbó dirigirà unes paraules als polítics i empresaris entre els quals no hi haurà ni el president del Govern ni tampoc el vicepresident.