Salvador Illa convoca una reunió d'urgència després de les dades d'ahir. Possibles noves mesures

Espanya va registrar ahir gairebé 3.000 contagis nous

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant una roda de premsa
Salvador Illa presidirà avui una reunió d'urgència amb les comunitats autònomes | Europa Press

Tot i que les autoritats s'esforcen a dir que l'evolució de la pandèmia està sent favorable, la veritat és que la situació a Espanya és molt crítica. Actualment segueixen actius 837 brots arreu del territori, i segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, en les últimes 24 hores s'han registrat 3.000 casos nous i 26 morts per coronavirus. És per això que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha decidit convocar una reunió d'urgència per aturar aquests brots. 

Reunió extraordinària d'urgència

Aquest mateix divendres tindrà lloc una reunió extraordinària del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per abordar, juntament amb les comunitats autònomes, l'empitjorament de la situació i prendre possiblement noves mesures per acabar amb els brots. Segons han informat des del Ministeri, Salvador Illa serà l'encarregat de presidir la reunió i compareixerà davant dels mitjans a la 1 del migdia, quan donarà a conèixer les noves mesures. 

Aquesta serà la segona reunió que mantindrà Salvador Illa amb els representants autonòmics aquesta setmana. El passat dimecres va convocar un ple per abordar els nous brots, però davant la situació d'urgència, ha convocat una altra reunió avui. 

Dilluns, el ministre de Sanitat es va reunir amb el president del govern, Perdo Sánchez, per definir les claus de contenció del coronavirus. Com ell mateix assegurava: «Hem posat l'accent en la detecció precoç, la vigilància i la conscienciació». 

Mentre Pedro Sánchez segueix de vacances, Fernando Simón va reconèixer ahir que s'estava produint una escalada en el nombre de contagis. No obstant això, va voler tranquil·litzar a la població assegurant que ens trobem en un escenari llunyà al del mes de març i que concretament ha estat una «pujada lleu». 

Por a una segona onada

Els experts fa dies que avisen del risc que els brots passin a una transmissió comunitària i es pugui desencadenar la segona onada de Covid-19 a Espanya. Fins ara, la situació al territori era tolerable, però les autoritats sanitàries són conscients que la cosa es pot descontrolar en qüestió de poques hores. 

També està molt present la preocupació per l'augment dels ingressos hospitalaris i els malalts greus en els últims dies. Les 26 morts d'ahir també confirmen que l'augment de la mortalitat era només qüestió de temps. Fernando Simón va descartar ahir un nou confinament, encara que també va advertir que en funció de l'evolució de la pandèmia es prendrien les decisions que s'haguessin de prendre. 


Comentaris

envia el comentari