YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salvador Illa es mulla sobre el moment en què deixarem de portar mascareta

El ministre de Sanitat recorda que la vacuna és l'única solució definitiva per posar fi a la pandèmia

Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una roda de premsa a Moncloa després del Consell de Ministres
Illa ha afirmat que es vacunarà «sense vacil·lar» | ACN

Salvador Illa, ministre de Sanitat, ha afirmat en una entrevista per al diari 'La Vanguardia', que «s'ha iniciat la vacunació i que estem en el principi de la fi» de la Covid-19. El titular de Sanitat vaticina que a l'estiu un 70 per cent de la població d'Espanya estarà immunitzada «i es podrà pensar en altres escenaris», com oblidar-nos de la mascareta, encara que apunta d'igual forma que «també caldrà veure si no ha de romandre en alguns àmbits».

El ministre Illa assenyala que registrar a aquelles persones que es neguin a vacunar-se és important per a l'historial clínic, però adverteix també que «la vacunació no pot ser un requisit sense més per a accedir a un lloc de treball, encara que sí que pot plantejar-se en determinats àmbits».

Quan sigui possible, Illa assegura que es vacunarà

El ministre de Sanitat ha tornat a reiterar que quan li toqui, es posarà la vacuna «sense vacil·lar», ja que per a acabar amb aquesta pandèmia és vital la vacunació, «quants més i com més aviat millor, millor». Preguntat si ha de vacunar-se «per a donar exemple», Illa ho té clar: «En principi, el criteri que estem seguint és el de vacunar-nos quan ens correspongui, conforme el pla de vacunació», ha dit en 'La Vanguardia'.

D'altra banda, sobre la seva opinió sobre el començament de la campanya de vacunació, el ministre català ha apuntat que «va ser un moment molt especial. Em vaig enrecordar del treball fet per tot el personal sanitari, vaig recordar el dia en què en l'interterritorial decidim encarregar un pla de vacunació, de la primera reunió sobre aquest tema, i de totes les persones que haguessin desitjat tenir aquesta vacuna abans i no van poder», ha assenyalat.

Quan deixarà Illa el Ministeri de Sanitat?

Salvador Illa, que ha estat triat fa uns dies pel PSC com a candidat a la presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions del 14 de febrer, considera que deixarà el seu treball en Sanitat quan es posi en marxa la campanya. «Deixaré de ser ministre quan comenci la campanya electoral. Fins llavors m'ocuparé de les meves tasques com a ministre. En 15 dies de campanya hi ha temps per a explicar la nostra proposta als catalans», ha afirmat sobre aquest terme.

El titular de Sanitat admet també que deixa el ministeri quan la pandèmia encara està en auge, però assenyala que «s'ha iniciat la vacunació i estem en el principi de la fi». Illa deixa el seu càrrec per a enfrontar-se a «un nou repte»: arribar a ser el president de la Generalitat catalana.

Quan va prendre la decisió de presentar-se a les eleccions catalanes?

El ministre ha volgut deixar clar que no farà utilitzarà el seu càrrec en el Govern per a fer campanya i afirma que «exerciré el càrrec com he fet fins ara. Faré campanya quan arribi el moment».

Illa confessa que va parlar de presentar-se a les catalanes fa dos mesos, però sosté que «la decisió no es va prendre fins a l'últim moment» i afirma que negar durant un temps que es presentaria finalment no li lleva credibilitat a nivell polític. «El dia abans de fer-lo públic jo no ho vaig comunicar, però entenc que li corresponia a Iceta i depenia d'ell», assenyala.

La marxa d'Iceta és per a Illa, «un acte de generositat poc habitual en política» i explica per què va prendre la decisió de presentar-se, ja que segons Illa «cal trencar la dinàmica de resignació». A més, el ministre considera que amb aquest canvi que experimentarà en els pròxims dies, opina que «contribueix a oferir un govern que treballi per al retrobament a Catalunya, per a millorar la convivència, no és un acte partidista sinó de servei públic».


Comentaris

envia el comentari