YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Macip, molt crític: «Hi ha vacunes a les neveres que no s'estan administrant»

L'investigador català assegura que és «incomprensible» que es vacuni gent jove i sana abans que població de risc

El retard en la represa de la vacunació amb la vacuna d'AstraZeneca ha posat en peu de guerra els experts. Tot i que l'Agència Europea de Medicaments (EMA) va descartar el passat dijous la relació entre el vaccí i els casos de trombosi, amb països com França, Itàlia i Alemanya reprenent la vacunació l'endemà, a Espanya no serà fins demà quan es torni a administrar la immunització de la farmacèutica britànica.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, el doctor en genètica molecular i investigador de la Universitat de Leicester, Salvador Macip, ha qualificat la situació de «desastre», alhora que ha criticat que no s'administrin totes les dosis disponibles. Ho ha dit en una entrevista al programa 'No ho sé', de RAC 1, en què ha afegit que «ara tenim vacunes a la nevera que no les estem administrant. Cada dia que passa és gent que s’infectarà i gent que té risc de tenir la malaltia greu i morir de Covid».

Ampliació de la vacunació amb AstraZeneca fins als 65 anys

Aquest dilluns, les autoritats sanitàries van autoritzar ampliar l'edat de vacunació amb AstraZeneca a les persones de fins a 65 anys. Sobre aquesta qüestió, Salvador Macip ha assegurat que és «incomprensible» que es vacuni gent jove i sana abans que població de risc, tenint en compte que «hi ha proves de sobres» de l'efectivitat del vaccí en la gent gran. L'investigador català afirma que «hi ha dades des de fa setmanes, no hi ha excusa per no vacunar la gent gran».

Macip ha lamentat que «estem perdent el temps amb això. Per moltes vacunes que tinguem, si després fem burrades com aquesta no anem enlloc».

«La Unió Europea ha fallat»

L'investigador català ha assegurat que, en el procés de compra de vacunes, la Unió Europea (UE) ha estat «innocent i ingènua». En aquest sentit ha dit que «és clau tenir la vacuna al teu territori controlada», una cosa que no s'ha fet perquè «la UE ha fallat en això». Sobre la qüestió, Salvador Macip ha assenyalat que «no pot ser que la UE no hagi aconseguit retenir les vacunes al seu territori i aconseguir tractes millors. Tenir la vacuna a casa és la clau». 

En aquest sentit, ha lamentat que «és trist que la vacuna es decideixi en funció del joc polític que hi ha al darrere, però és així. Europa ha pecat d’innocent i ingènua mentre els altres països es posicionaven». Macip ha exemplificat aquest fet, recordant que «Europa tenia la vacuna de BionTech a Alemanya i van deixar que se l’emportés Pfizer, amb la qual cosa n’han perdut el control».


Comentaris

envia el comentari