YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salven el bebè de la jove embarassada que ha perdut la vida en contagiar-se a Espanya

Els metges van realitzar-li una cesària d'urgència i el bebè ha pogut sobreviure

Una dona embarassada
El fill de la dona embarassada que va morir a Granada per Covid ha sobreviscut a la tragèdia | Pixabay

Els metges de l'Hospital Clínic Sant Cecilio de Granada capital han aconseguit salvar al bebè d'una jove embarassada que va morir en el centre hospitalari a causa de la Covid-19. La dona, que tenia al voltant de 30 anys, va morir el passat cap de setmana després de contagiar-se del virus i que li provoqués algunes complicacions. Afortunadament, els metges han aconseguit salvar al bebè, una nena que ha nascut de manera prematura i que segueix ingressada en el centre. 

La jove morta, segons ha informat 'El Español’, tenia patologies prèvies que van complicar el seu quadre clínic. Per aquesta raó, mentre estava ingressada en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI), els metges van aconseguir portar al món al bebè. Pel que sembla, la víctima va sofrir una parada cardiorespiratòria i els metges que l'atenien van haver de fer-li una cesària d'urgència per a aconseguir salvar la vida de la nena. 

Dues dones embarassades mortes en dies per Covid-19

La notícia sobre la dona morta a Granada va veure la llum després d'una entrevista del president del Col·legi Mèdic i ginecòleg a l'Hospital Matern Infantil de Granada, Jorge Fernández Parra. En aquesta entrevista, Parra va assegurar que la Covid-19 no té especial incidència en les dones embarassades, encara que, com en tots els col·lectius, això no significa que no pugui haver-hi casos concrets que sofreixin complicacions i fins i tot perdin la vida, com ha ocorregut dues vegades en els últims dies al nostre país. 

Després de conèixer-se el cas de la jove de Granada es va informar també d'una altra dona embarassada, en aquest cas de 40 anys, que va morir a l'Hospital de la Plana de Castelló després de contagiar-se de Covid-19. Com en el cas anterior, la víctima també tenia patologies prèvies que van provocar que se li compliqués el seu estat de salut i finalment morís. 

La dona era veïna de Vila-real, una ciutat que ha sofert molt amb la Covid-19 perquè 335 dels seus 50.577 habitants, la qual cosa suposa una mica més del 0,6% de la seva població, ha mort a causa del virus. La dona feia dies que s'havia contagiat, però estava passant la malaltia a la seva casa. 

El dilluns, després d'un empitjorament dels seus símptomes i del seu estat, va acudir a l'hospital, on la van ingressar directament en la Unitat de Vigilància Intensiva. Allí va estar dos dies ingressada seguint un tractament mèdic que no va poder suportar, per la qual cosa el dimecres va morir. 

La víctima pensava que els símptomes de la Covid eren per una bronquitis

La seva mort ha commocionat a la ciutat perquè era una dona jove, de solament 40 anys, i estava embarassada de quatre mesos. Precisament pel seu curt període de gestació els metges no van poder fer res per salvar al fetus, com sí ha ocorregut amb la dona morta a Granada. A més, la dona era mare d'un altre fill, de 7 anys, i estava casada.

La víctima sofria problemes de salut anteriors, ja que tenia problemes respiratoris de manera habitual. De fet, els seus familiars creuen que a causa d'aquests problemes respiratoris, que eren habituals en ella, no va donar importància a alguns dels símptomes més perillosos de la Covid-19, ja que la dificultat per a respirar és precisament un dels més greus i que requereixen hospitalització.

La dona va creure que la tos seca que sofria no era per Covid-19, sinó que estava relacionada amb la bronquitis que sofria. Va ser després de quedar ingressada a l'hospital quan li van fer la prova PCR i es van obtenir resultats positius. 

Les embarassades i la Covid

Aquests dos casos demostren el perill d'una malaltia tan impredictible com la Covid-19, ja que molta gent creu que solament presenta complicacions en persones majors, les més vulnerables al virus, però s'han donat ja molts casos de persones joves que també sofreixen complicacions i acaben perdent la vida. 

En el cas de les embarassades, diversos estudis han demostrat que no és una circumstància que suposi més risc per a sofrir complicacions per Covid-19. Més aviat al contrari, les embarassades tenen un risc baix de patir els símptomes de la malaltia. El 95% de les dones embarassades estudiades per un estudi de l'UT Southwestern, als Estats Units, no van llançar resultats negatius i només el 3% d'elles va transmetre el virus al fetus.


Comentaris

envia el comentari