Salvini ha carregat contra Colau per la gestió de l'Open Arms

Salvini carrega contra Colau per la gestió de la crisi d'Open Arms

L'ONG ha declarat aquest dissabte que la situació a bord és insostenible i que no poden garantir la seguretat a coberta

La gestió de la crisi de l'ONG Open Arms ha suposat un nou conflicte entre el ministre d'Interior italià, Matteo Salvini, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Salvini ha recuperat un tuit de Colau on critica «la crueltat sense justificació possible» que fa quinze dies que està patint Open Arms. A més, l'alcaldessa insta a la Unió Europea que obligui al líder de la Lliga Nord a complir la llei i a acollir el vaixell  perquè «salvar vides no hauria de ser només un deure moral sinó també legal».

L'italià no ha fet esperar la seva resposta cap a l'alcaldessa «bonista» a qui ha retret que tant  l'ONG com el seu vaixell són espanyols: «Obre el teu port»  li etziba. Salvini assegura que durant aquests quinze dies, l'embarcació «ja podria haver anat i tornat a Espanya dues vegades».

Salvini permet «contra la seva voluntat» que els menors no acompanyats desembarquin

Finalment, Itàlia ha ordenat aquest dissabte el desembarcament dels 27 menors no acompanyats del vaixell d'Open Arms després que el ministre de l'Interior del país, Mateo Salvini, ho hagi permès en «contra la seva voluntat». A través d'una carta recollida pel diari 'La Reppublica', Salvini assegura que ho fa perquè li ho ha demanat el primer ministre, Giuseppe Conte.

«Per tal de garantir la seguretat i la serenitat de totes les persones a bord, hem sol·licitat el temps necessari per comunicar-ho de manera adequada», ha dit l'ONG a través de Twitter. L'operació serà efectuada pels guardacostes de Lampedusa.

«Contra la meva voluntat i en l'enèsim exemple de la meva lleial col·laboració,  disposo que no es posin obstacles a l'execució de la seva decisió», ha dit Salvini aquest dissabte. «Amb la mateixa sinceritat», continua, transmet la seva «preocupació» perquè aquesta decisió pugui provocar que s'hagin de «fer càrrec d'uns subjectes de manera tant irreversible com onerosa». 

Alguns dels migrants que es troben a bord del vaixell de rescat Open Arms
Alguns dels migrants que es troben a bord del vaixell de rescat Open Arms | Cedida

 

La situació a bord és insostenible

Al vaixell hi ha 29 menors, però n'hi ha dos que estan acompanyats pels seus familiars i no se n'ha autoritzat el desembarcament. És per això que 27 persones seran evacuades dels 134 que estan a bord de l'embarcació des de fa 16 dies. D'altra banda, l'ONG ha declarat aquest dissabte al matí que la situació a bord és insostenible i que no poden garantir la seguretat a coberta.

També et pot interessar...