Samsung i Apple, acusades de superar la radiació permesa en alguns models de mòbils

Una denúncia col·lectiva acusa les dues companyies de negligència i enriquiment injust, entre altres delictes

Mòbils
Samsung i Apple, acusades de superar la radiació permesa en alguns models de mòbils | Cedida

Els gegants tecnològics Apple i Samsung han estat denunciats per superar les radiacions permeses en alguns dels seus models de telèfons mòbils. Els denunciants són usuaris dels models afectats, ja que els nivells de radiació que, presumptament, presenten són perjudicials per a la salut. Entre els models afectats hi ha l'iPhone X, l'iPhone 8, l'iPhone 7 Plus, el Galaxy S8 i el Note 8.

Estan acusats de negligència i enriquiment injust

La denúncia col·lectiva al·lega que «nombrosos estudis científics han demostrat que l'exposició a les radiacions de radiofreqüència afecta els organismes vius», de manera que pot ser perillós per als usuaris. Especialment, per aquells que porten els dispositius a les butxaques, perquè els nivells de radiació són un 500% superiors als límits permesos, segons una investigació publicada pel 'Chicago Tribune '.

A més, com que els fabricants, Apple i Samsung, eren conscients dels riscos, els denunciants consideren que es tracta d'un cas de «negligència, trencament de la garantia, frau de consum i enriquiment injust». Els usuaris afectats exigeixen que es determini l'impacte de la radiació i que les companyies es facin càrrec dels «costos de monitoratge mèdic» i de «compensacions i mesures cautelars».

Apple i Samsung asseguren que compleixen els nivells establerts

La radiació té diversos efectes perjudicials per a la salut, entre les quals s'inclouen el risc de càncer, danys genètics, canvis en l'aparell reproductor, dèficits de memòria i desordres neurològics, tal com afirmen els demandants. Però, encara que la radicació pugui produir aquests efectes, no s'ha demostrat que l'exposició a telèfons mòbils pugui implicar casos de càncer ni altres malalties.

No s'ha demostrat que l'exposició a telèfons mòbils pugui implicar casos de càncer ni altres malalties | Sinc

 

Tanmateix, els límits d'absorció de la radiofreqüència s'estableix en 1,6 watts per quilogram, segons la Comissió Federal de Comunicacions dels Estats Units, institució que ha certificat tots els productes que s'inclouen en la denúncia. La Unió Europea, en canvi, limita la radiació en 2 watts per quilogram, un nivell una mica superior a l'americà.

Tant Apple com Samsung asseguren que els seus dispositius són segurs i compleixen els límits establerts. La marca americana exposa que les proves que s'han practicat als mòbils no són adequades i la marca sud-coreana ha afirmat que «els nostres dispositius compleixen els mateixos protocols d'avaluació empleats en tota la indústria».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari