Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

Sánchez diu que una «part molt substancial» de la població es podrà vacunar durant el primer semestre de 2021

El president espanyol anuncia que el Consell de Ministres aprovarà un «pla complet de vacunació» dimarts que ve

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que al llarg del primer semestre de 2021 «una part molt substancial» de la població espanyola podrà estar vacunada contra la Covid-19, un procés que es farà amb «totes les garanties». El cap de l'Executiu ho ha anunciat aquest divendres a la Rioja durant un acte de presentació del pla de recuperació. Sánchez ha dit que el govern espanyol està preparat per dur-ho a terme «en gairebé qualsevol escenari raonable».

En aquest sentit, Pedro Sánchez ha explicat que Espanya serà un dels primers països de la Unió Europea, juntament amb Alemanya, en tenir un «pla complet de vacunació» en el qual l'Executiu treballa des del setembre i que s'aprovarà el dimarts que ve en el Consell de Ministres.

El president espanyol demana cautela davant la vacuna

El líder del Govern ha assenyalat que existeix un «horitzó esperançador» pels últims resultats de la vacuna, però ha puntualitzat que «qualsevol eufòria ha de ser compensada per la cautela». Sánchez ha recordat que la Unió Europea (UE) ha signat ja contractes amb diverses companyies farmacèutiques, com Pfizer i AstraZeneca, i que té «molt avançades» les negociacions amb Moderna. «Estem treballant a ple rendiment perquè les vacunes estiguin disponibles com més aviat millor», ha defensat.

D'altra banda, Sánchez ha argumentat que Espanya es troba en «el camí adequat» per a doblegar la corba, ja que s'han encadenat «dues setmanes de baixada de la incidència de manera consecutiva», fins a arribar a 436 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies. «Estem en el bon camí per a doblegar la corba complint amb l'objectiu que ens hem marcat, tot i que encara tenim una incidència molt alta», ha reflexionat.

Aquest objectiu «ambiciós» és, tal com ha recordat, que la incidència se situï en 25, com recomanen l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Centre Europeu per al Control i la Prevenció de Malalties. «Estem reduint la corba i els contagis, però no podem relaxar-nos en aquests moments tan crítics com el Nadal, en les quals gaudirem amb els nostres éssers estimats, però on s'augmentarà la mobilitat», ha conclòs.