Dubtes a la Moncloa sobre si celebrar el Consell de Ministres a Barcelona

El ministre José Luís Ábalos ha assegurat que caldria valorar les repercussions, però des de l'executiu socialista han insistit que no hi ha cap canvi de plans

El ministre de Foment, el socialista José Luís Ábalos, ha deixat a l'aire aquest dimarts el Consell de Ministres  que està previst que se celebri el pròxim 21 de desembre a Barcelona.  En declaracions al portal 'El Economista', Ábalos ha assenyalat que  caldria «valorar» si fer-ho tindrà un «resultat positiu», assenyalant que l'executiu espanyol ha de «preservar la convivència» per sobre de qualsevol altra cosa. 

Amb tot, ha reconegut que  es tracta d'una opinió personal, i que en cap moment el president Pedro Sánchez ha plantejat la possibilitat de cancel·lar la reunió, davant les crides a manifestar-se dels Comitès de Defensa de la República (CDRs). Gairebé immediatament després de sortir a la llum aquestes paraules d'Ábalos, la Moncloa ha sortit per desautoritzar-lo, i per assegurar que el Consell de Ministres se celebrarà a la ciutat comtal sense cap dubte. 

El govern espanyol vol enviar 400 policies a Catalunya

La veritat és que, després de les darreres accions de protesta dels CDRs, amb el tall de més de quinze hores a l'AP-7 i el posterior aixecament de barreres a diversos peatges del nostre territori, l'executiu socialista  té dubtes sobre la capacitat del departament d'Interior per assegurar la calma  durant la reunió de ministres. De fet, en una dura intervenció ahir dilluns, el govern espanyol va avisar que prendria les decisions constitucionals necessàries  per blindar la tranquil·litat a Catalunya. 

El govern espanyol es planteja enviar policies nacionals a Catalunya pel 21-D
El govern espanyol es planteja enviar policies nacionals a Catalunya pel 21-D | CatalunyaDiari.cat

 

Posteriorment, va sortir a la llum que el govern de Madrid s'estaria plantejant  enviar uns 400 agents antidisturbis a Catalunya  per assegurar la seguretat als carrers. Si finalment es confirma aquesta decisió, els policies arribaran al nostre país el pròxim 19 de desembre, i marxaran el 22. Amb tot, ahir l'executiu espanyol va demanar explicacions al ministre Miquel Buch, sobre la «inacció» dels Mossos davant les accions dels CDRs. 

Els CDRs van tallar l'A-P7 durant més de quinze hores dissabte
Els CDRs van tallar l'AP-7 durant més de quinze hores dissabte | CDR