Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Sánchez estudia pagar un plus per «zona conflictiva» als policies destinats a Catalunya

El complement salarial existeix des del 1980

Imatge d'arxiu d'un servei de la Policia Nacional
El «complement per zona conflictiva» existeix des del 1980 | CatalunyaDiari.cat

El govern espanyol estudia que els policies  destinats a Catalunya  cobrin més per «zona conflictiva». Segons El Món, els agents del Cos Nacional de la Policia i els membres de la Guàrdia Civil  podrien optar a cobrar un plus permanent si hi són destinats. Es tractaria d’un complement salarial similar al que cobren els cossos i forces de seguretat de l’Estat a Euskadi, Navarro, el Condado de Treviño i la Puebla de Arganzón.

En tots aquests territoris el complement salarial consta com a «plus de zona conflictiva» i segons un informe del Ministeri d’Interior aquesta mesura es podria aplicar a Catalunya i així complir amb la reclamada «equiparació salarial» entre policies. El document va ser lliurat al diputat d’EH Bilgu, Jon Iñarritu, al qual va tenir accés el citat mitjà i es publiquen els resultats de les reunions entre unitats policials, comandaments i sindicats amb els consultors d’Ernst and Young.

El plus existeix des del 1980

El «complement per zona conflictiva» va ser aprovat el 29 d’agost de 1980 amb l’objectiu de compensar el risc  de guàrdies civils i policies que treballaven a Euskadi i Nafarroa. Posteriorment, es va ampliar al Condado de Treviño i a La Puebla de Arganzón, municipis de Burgos però molt propers a la província basca d’Araba.

L’informe constata el canvi que ha viscut Catalunya en els darrers anys: «Sí que s’ha posat de manifest en les diverses reunions mantingues, i és latent el canvi significatiu viscut en aquest territori, en particular amb relació al terrorisme». «Se’ns ha posat de manifest l’especial particularitat que suposa pels cossos i forces de seguretat de l’Estat treballar en la comunitat autònoma de Catalunya, en particular per sectors polítics i socials, que fa que sigui un dels destins menys demandats de l’Estat tant al Cos Nacional de Policial com a la Guàrdia Civil», diu l’informe.