Sánchez subratlla la importància de disposar de pressupostos per gestionar l'emergència provocada per la Covid

El president del govern espanyol assegura que l'aprovació definitiva dels comptes avança "en bona direcció"

Pedro Sánchez durant una compareixença, en primer pla i somrient amb el micròfon davant
El president Pedro Sánchez ha assegurat que l'aprovació dels pressupostos de 2021 avança «en bona direcció». | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha subratllat aquest diumenge la importància de disposar de pressupostos generals. D'aquesta manera, demana als partits que superin els «debats estèrils». «Tenim una emergència derivada de la crisi de la Covid-19 i no podem treballar amb uns comptes del 2018», ha reblat. En aquest sentit, ha assegurat que l'aprovació definitiva dels pressupostos avança «en bona direcció». «Aquells que s'hi van oposar representen una minoria», ha apuntat, afegint que un total de 13 partits hi van donar suport.

El president espanyol ha assenyalat que les sigles que li importen a l'Executiu «són les dels PGE», és a dir, la dels Pressupostos Generals de l'Estat, i ha defensat que tots els partits que van donar suport a la seva tramitació, entre els quals s'inclou EH Bildu, representen «l'Espanya democràtica» perquè tots van ser «legítimament» votats pels espanyols quan van ser cridats a les urnes.

En aquest sentit, la gestió dels fons provinents de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la Covid-19 és un dels reptes més importants que afronta Sánchez. «L'oportunitat és enorme, hem d'impulsar el canvi per les generacions futures», ha conclòs. Cal recordar que a Espanya continuen vigent els pressupostos aprovats pel govern del Partit Popular l'any 2018.

La gestió dels 140.000 milions d'euros de la Unió Europea depenen de l'aprovació dels pressupostos

En la seva intervenció d'aquesta tarda, el president espanyol ha recordat que els pressupostos del govern central permetrien ajudar a tots aquells col·lectius i territoris que «més estan patint». De fet, durant la compareixença posterior a la cimera del G20, també ha insistit en la necessitat de «transformar i modernitzar» l'economia per ser més «competitius». «Uns nous comptes ens permetran absorbir de manera eficaç els 140.000 milions d'euros que haurem de gestionar els pròxims anys», ha explicat.

I és que pel president del govern espanyol, que «198 escons» hagin donat llum verda als pressupostos, és una «votació inèdita». «Mai s'ha produït una votació similar al Congrés dels Diputats per tramitar uns pressupostos», ha defensat. Pedro Sánchez creu, doncs, que es tracta d'una mostra plural de «l'Espanya democràtica», encara que «no agradi» a tothom.


Comentaris

envia el comentari