Pedro Sánchez durant una compareixença, en primer pla i somrient amb el micròfon davant

Sánchez assegura que crearà de 800.000 llocs de treball en tres anys

El president espanyol anuncia que els PGE del 2021 avançaran ja 27.000 MEUR dels fons

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha presentat aquest dimecres suposarà una injecció a l'economia espanyola de 72.000 milions d'euros dels fons europeus en tres anys. Segons el president espanyol permetran un creixement de 2,5 punts del PIB i la creació de «més de 800.000 llocs de treball» entre 2021 i 2023. Per fer-ho possible, l'executiu espanyol «avançarà» ja 27.000 MEUR d'aquests fons als pressupostos generals de l'Estat per al 2021. El pla s'estructura en quatre grans eixos: la transició ecològica, la dimensió digital, la igualtat de gènere i la cohesió social. Segons Sánchez, destinarà el 37% dels recursos a la inversió verda i el 33% a la transició digital.

Sánchez ha presentat el pla en un acte que ha començat amb una interpretació a piano de l'himne d'Europa i amb una bandera europea de fons. Hi han estat presents amb suport tecnològic tots els membres del seu govern, els màxims representants de la patronal i els sindicats i els ambaixadors dels 27 països membres de la UE. En total 200 convidats per teleconferència, entre els quals membres de la societat civil i responsables dels mitjans de comunicació.

«Espanya pot»

L'acte sota el lema «Espanya pot» ha servit per presentar els eixos d'una «segona gran modernització de l'economia espanyola» que ha estat elaborant durant els últims mesos el seu govern. Són les polítiques principals que segons el president espanyol han de permetre recuperar l'economia espanyola i garantir «un creixement sòlid, durador i inclusiu».

El president espanyol ha afirmat que la formació del seu govern va obrir una etapa de modernització que va quedat aturada per la pandèmia del covid i el govern espanyol es va centrar en «salvar vides» i va activar un «escut econòmic i social sense precedents». «Vam decidir resistir per avançar» i «vam actuar des del primer moment amb mesures destinades a pal·liar els danys als ciutadans».