Sanciones diversos menors a Palafrugell per 'botellons' a les platges denunciats pels seus propis pares

En la darrera setmana, la Policia Local del municipi ha aixecat 300 actes contra persones que incomplien l'ordenança de civisme

Un 'botellon' en una platja de Palafrugell el 6 d'agost de 2020
Un 'botellón' en una platja de Palafrugell la nit del 6 d'agost de 2020.   | ACN

La Policia Local de Palafrugell ha aixecat 300 actes en la darrera setmana contra persones que incomplien l'ordenança de civisme del municipi. Entre les persones denunciades hi ha mig centenar de menors d'edats, molts d'ells fills i filles dels denunciants. Ho explica aquest dimarts 'El Gerió Digital', que assegura que les actes es troben en fase d'instrucció, per la qual cosa no se sap encara quantes acabaran en sancions administratives.

Una altra qüestió que hi ha sobre la taula, segons el citat mitjà, és de quina manera es notificarà als pares denunciants aquestes sancions, arribant-se a la paradoxa que podrien acabar pagant per una denúncia que ells mateixos van interposar.

Durant els darrers dies, especialment el cap de setmana, les queixes de veïns del municipi i d'ocupants de segones residència per excés de soroll i aldarulls als carrers i a la platja s'han multiplicat. 

Campanya contra els 'botellons'

Aquestes 300 actes s'emmarquen en la campanya contra els 'botellons', que la Policia Local de Palafrugell va iniciar la passada setmana. Durant les dues primeres nits van sancionar 79 persones per incomplir l'ordenança municipal a diferents platges del municipi. Els agents van actuar tant a Calella de Palafrugell, com a Llafranc com a Tamariu per detectar els participants.

La majoria de multes van ser denunciats per estar bevent alcohol en zona pública (57), tot i que també es van imposar sancions per anar sense mascaretes (14). Així mateix, tres persones van ser sancionades per portar droga a sobre i a cinc més per desobeir o faltar el respecte als policies.

El dispositiu policial es manté

Entre les 57 actes que es van aixecar per estar fent 'botellón' hi havia vuit menors que van ser lliurats als seus pares. Platges a banda, els agents també patrullen i vigilen altres espais públics com places o carrers que a l'estiu estan força concorreguts per tal de controlar que no hi hagi comportaments similars.

L'Ajuntament de Palafrugell insisteix en la importància de seguir les mesures dictades per la prevenció de la Covid-19, principalment l'ús de mascareta i mantenir la distància de seguretat, així com la prohibició del consum d'alcohol a la via pública. La campanya de la Policia Local del municipi es mantindrà els pròxims dies per tal d'evitar en la mesura del possible el risc de contagis.


Comentaris

envia el comentari