Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla curt de perfil de l'expresident del Barça Sandro Rosell sortint de la Ciutat de la Justícia

Acusen Sandro Rosell de frau fiscal i demanen dos anys i mig de presó

La Fiscalia de Barcelona acusa l'expresident del Barça d'haver defraudat 230.591 euros a Hisenda l'any 2012

Sandro Rosell afronta un nou episodi davant la justícia. L'expresident del FC Barcelona està acusat de frau fiscal i la Fiscalia de Barcelona, encapçalada per Pedro Castro, demana una pena de dos anys i nou mesos de presó. Així ho ha avançat el diari 'El Periódico', que ha tingut accés a l'escrit d'acusació, que també demana una multa de 300.000 euros i que perdi la possibilitat d'obtenir subvencions públiques o incentius fiscals.

Segons el fiscal, Sandro Rosell hauria defraudat 230.951 euros a Hisenda l'any 2012, però li aplica l'atenuant de reparació del dany, ja que l'expresident del Barça va ingressar la quota defraudada amb interessos, 287.911 euros.

En aquest sentit, el fiscal Castro considera que Rosell, a través de la societat Toc SLU —constituïda el 2009—, facturava el «gruix d'activitats», però afirma que la companyia no tenia «estructura» per prestar els serveis.

Rosell ocultava a través d'aquesta empresa les seves retribucions per serveis a terceres persones

El text que ha presentat el fiscal explica que l'empresa tenia el seu domicili social a casa de Sandro Rosell i que les cinc persones que hi van treballar feien neteja i manteniment de dos domicilis propietat de l'expresident del Barça. El fiscal també assegura que l'acusat, a través d'aquesta empresa, va obtenir rendes que no va declarar en l'autoliquidació de l'IRPF per valor de 352.382 euros.

En aquest sentit, segons l'escrit d'acusació del ministeri públic, l'única activitat de TOC va ser «subarrendar oficines» a l'immoble que, alhora, tenia llogat Rosell. Així, segons Castro, aquesta societat va facturar quantitats per aquest valor a clients que «eren del mateix» investigat. En aquest sentit, conclou que la conducta permetia «ocultar» la retribució de Rosell pels serveis professionals a terceres persones.

Sandro Rosell, de nou davant la justícia

Aquesta acusació contra Sandro Rosell és un nou capítol en la relació de l'expresident del FC Barcelona amb la justícia. En aquest sentit, cal recordar que Rosell va estar en presó preventiva durant 22 mesos per una acusació de blanqueig de capitals que no es va acabar provant i de la que va ser absolt.

Així mateix, a finals de l'any passat, l'expresident del Barça va veure com l'Audiència Provincial de Barcelona va arxivar una querella de Jaume Roures i Mediapro contra ell i el club blaugrana per espionatge empresarial.