Imatge de persones passejant pel carrer després de la desescalada del coronavirus

Sanitat augmenta l'import de les multes per incomplir les normes de seguretat després dels rebrots

També es reforçarà la vigilància policial

Avui dia, són gairebé 300.000 persones les que viuen confinades  a Lleida  i Lugo; unes 80.000 estan en la fase 2  a Aragó i dos edificis, un a Santander i un altre a Albacete, estan aïllats pel coronavirus. Sanitat vol que hi hagi uniformitat en les mesures en els confinaments. Es calcula que hi ha mig centenar de brots sota vigilància repartits pràcticament per tot el país. Només es lliuren per ara de nous contagis Astúries i la Rioja. Per això, el govern espanyol proposa elevar les multes  fins als 600 euros per incomplir les restriccions  que s'estan duent a terme en aquestes zones concretes.

L'executiu de Pedro Sánchez vol que les comunitats autònomes gestionin aquests nous brots. Però les mesures a prendre depenen de moltes variables. No hi ha un nombre mínim de casos per decidir un confinament, tampoc està taxada l'àrea que cal acotar i tot ha quedat en mans del que els experts en salut pública considerin necessari per contenir el virus.

Es reforçarà la vigilància policial per imposar l'ús obligatori de la mascareta

Els governs autonòmics són els que decideixen quines mesures prenen, quan i on. Segons la informació del 'Confidencial Digital' per fonts pròximes al ministeri de Sanitat, tot i que la gestió correspon a les autonomies, el Ministeri considera convenient buscar certes mesures comunes. Aquestes s'aplicarien a les poblacions on es prengui la decisió de confinar de manera selectiva per frenar la transmissió del virus.

Entre les mesures plantejades hi ha el reforç de la vigilància policial  per imposar l'ús obligatori de la mascareta. Aquesta mesura s'implantaria en terrasses i llocs d'oci de gran afluència, com s'ha fet en el confinament d'A Mariña a Galícia. Ara caldrà veure si s'acaba fent realitat.