La vacuna de la Covid-19.

Sanitat amplia la tercera dosi de la vacuna a gairebé tots els ciutadans

Fins ara s'administrava la tercera dosi a la població més gran de 40 anys

Nou canvi al panorama de la Covid-19 a Espanya. La comissió de Salut Pública acaba d'aprovar les dosis de reforç de vacunes a la població entre 18 i 39 anys, començant «de forma endreçada, de major a menor». Segons ha anunciat la ministra Carolina Darias, la decisió es pren en un context d'auge de la variant òmicron a Espanya i és un pas més cap a la immunització davant del virus.

Fins ara s'administrava la tercera dosi a la població més gran de 40 anys. Prèviament, aquesta Comissió havia donat l'ok a l'administració de la tercera dosi de la vacuna a la població més gran de 50 anys, així com als majors de 60 que havien rebut la pauta completa d'Astrazeneca. Així mateix, la porta a l'administració de la vacuna s'havia obert a persones de 49 a 40 anys.

En aquesta línia, l'organisme del Ministeri de Sanitat també ha acordat reduir de sis a cinc mesos el període per rebre la dosi de reforç des de l'anterior. Aquesta havia estat una de les peticions que havia fet el Govern de la Generalitat.

El govern espanyol fixa un preu màxim dels tests d'antígens

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha comparegut aquest migdia per explicar la decisió. En aquesta línia, la ministra ha informat també sobre la baixada de preus que experimentaran els tests d'antígens a Espanya. Fins ara aquests costen entre 5 i 10 euros, però el veredicte de Sanitat és que aquests experimentin una rebaixa substancial i costin al voltant de 2,5 euros.

Una infermera amb la vacuna de Pfizer
Sanitat avança en el seu intent de 'aturar' definitivament el Covid. | GTRES
 

Tot això mentre s'espera la vacuna catalana

La notícia arriba mentre s'està esperant la tan anhelada vacuna espanyola. La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, insisteix que la vacuna contra el coronavirus que està desenvolupant l'empresa catalana Hipra podria estar disponible el segon trimestre de l'any. Així les coses, també ha confirmat que la resistència a òmicron, segons els primers resultats, «són bons». La seva arribada podria estar molt més a prop del que s'esperava.

La ministra Diana Morant ha estat entrevistada aquest dijous a Canal Sur Radio i ha elogiat la bona feina d'Hipra amb una vacuna «amb moltes millores respecte a la resta». I és que segons ha explicat, la vacuna espanyola ja s'ha provat amb 1.000 voluntaris a deu hospitals d'Espanya. Pròximament se sumaran 2.000 voluntaris més i també ha anunciat que cinc hospitals se sumaran a les proves «per rematar les dades».

Dona tossint al carrer.
Hi ha hagut un 'boom' recent de contagis a Espanya per la variant Òmicron. | Canva
 

Finalment, la ministra Diana Morant ha assegurat que Hipra és la vacuna catalana més avançada i que ja està a la fase final.