YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Sanitat convoca d'urgència una reunió per abordar la vacunació amb AstraZeneca

Darias compareixerà posteriorment per donar «notícies i decisions» sobre la suspensió de l'administració d'aquest vaccí

La ministra Carolina Darias i el ministre Miquel Iceta a la reunió del Consell Interterritorial de Salut
El Ministeri de Sanitat ha convocat d'urgència una reunió del Consell Interterritorial per la vacuna d'AstraZeneca | Cedida

El Ministeri de Sanitat ha convocat d'urgència una reunió del Consell Interterritorial de Salut aquest dilluns a les 17.30 hores. La trobada entre el govern espanyol i les autonomies servirà per abordar la suspensió de la vacunació amb AstraZeneca després que altres països europeus hagin suspès la injecció del vaccí d'Oxford a l'espera que s'aclareixi si té vinculació amb els casos de trombosi detectats. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, compareixerà després de la trobada, tal com ha avançat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en roda de premsa amb el president de la República francesa, Emmanuel Mácron, en el marc de la XXVI cimera Franco-Espanyola.

Sánchez ha apuntat que l'Agència Espanyola del Medicament, juntament a l'Agència Europea del Medicament i les d'altres estats, «estan treballant i analitzant els casos», i ha avançat que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, compareixerà aquesta tarda de dilluns «per donar notícies i decisions subjectes a criteris tècnics respecte al procés de suspensió de la vacunació amb AstraZeneca».

Alemanya, França i Itàlia suspenen la vacunació 

Alemanya, França, Itàlia han aturat temporalment la vacunació amb AstraZeneca per «precaució» arran d'almenys una trentena de casos de trombosis entre els gairebé 5 milions de vacunats a Europa. Poc després de l'anunci del govern alemany, París i Roma s'han sumat a la decisió. El president francès Emmanuel Macron ha assegurat que la suspensió només és temporal fins dimarts a la tarda, quan està previst que l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) actualitzi la seva opinió. Per ara, el regulador de la UE continua defensant la vacunació amb AstraZeneca.

«No veiem cap problema per continuar la campanya de vacunació amb aquesta vacuna», ha dit aquest dilluns al migdia Marco Cavaleri, cap de l'estratègia de vacunes de l'EMA, que està investigant els casos que han portat a una desena de països europeus a aturar l'ús del vaccí britànic. Entre ells hi ha els Països Baixos, Irlanda, Àustria, Dinamarca i els països bàltics.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari