Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un carro de la compra en un passadís d'un supermercat

Sanitat demana no consumir uns populars 'snacks' que es venen a Catalunya

L'AESAN adverteix de la presència no declarada de mostassa en aquest producte, que podria provocar reaccions a persones intolerants i al·lèrgiques

Un carro de la compra en un passadís d'un supermercat
L'AESAN ha publicat una alerta sanitària sobre uns snacks de wasabi que s'han distribuït en diversos supermercats de Catalunya. | Pixabay

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha publicat una alerta per la presència de mostassa no declarada en uns snacks de wasabi procedent d'Alemanya i comercialitzats en diversos supermercats de Catalunya. En aquest sentit, la mostassa és un ingredient que s'ha de declarar obligatòriament en l'etiquetatge de qualsevol producte, ja que pot provocar reaccions diverses en persones al·lèrgiques o intolerants.

L'AESAN ha explicat que va tenir coneixement d'aquesta incidència a través d'una alerta enviada per les autoritats sanitàries d'Hongria a la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF). Segons un comunicat fet públic per l'ens espanyol, «les autoritats sanitàries hongareses han informat que durant un control de la mateixa empresa fabricant es va detectar la presència de mostassa en el producte de wasabi».

Bosses de 100 i 110 grams

En concret, els productes afectats per l'alerta sanitària de l'AESAN, fabricats per la companyia Lorenz Bahlsen Snack-World, es comercialitzen sota el nom de Fascinations Wasabi —amb data de consum 19.01.2021 / 02.03.2021 / 21.03.2021 / 02.05.2021 / 11.07.2021 / 01.08.2021) i Crunchips Wow Wasabi —amb data de consum 14.05.2021 / 19.05.2021—, i venen empaquetats en bosses de 100 i 110 grams.

En aquest sentit, la companyia hongaresa —Lorenz Bahlsen Snack-World— ha comunicat que s'ha iniciat la retirada i recuperació dels productes afectats, per tal d'evitar possibles riscos als consumidors que pateixen al·lèrgia a la mostassa.

Producte distribuït a Catalunya

Segons ha informat l'AESAN a través d'un comunicat, ambdós snacks de wasabi s'han distribuït a Catalunya, tot i que s'ha traslladat la informació a totes les comunitats autònomes a través del Sistema d'Intercanvi Ràpid d'Informació, amb l'objectiu «d'evitar la comercialització dels productes afectats».

L'ens ha recomanat als consumidors al·lèrgics i intolerants a la mostassa que hagin adquirit els productes afectats, evitin consumir-los, alhora que ha assegurat que «el consum d'aquest producte no suposa cap risc per a la resta de consumidors».