Primer pla de les mans d'una infermera vacunant un home gran

Sanitat fa pública la llista de morts per Covid a Espanya després de vacunar-se

Els informes de Sanitat asseguren que les morts després de la vacuna es deuen a patologies prèvies dels pacients

Sanitat ha publicat un informe en què desvincula la relació entre les morts i l'administració de la vacuna. Mitjançant aquest document ha volgut demostrar que el procés és segur i que no hi ha proves que les relacioni.

Des que es va començar a administrar les vacunes per frenar l'avanç de la malaltia pandèmica, moltes han estat les veus que s'han alçat en contra seva. I és que molts asseguren que contenen substàncies perjudicials per a la salut o mecanismes per al control mental.

Tanmateix, la pandèmia està deixant greus seqüeles en tots els aspectes possibles. Un d'ells és el sentiment especulatiu que tenen molts i que no dipositen la seva confiança en cap dels remeis que hi ha per evitar patir greus conseqüències.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Les teories de la conspiració s'han convertit una les grans protagonistes d'aquests dos últims anys. És més, cada vegada se senten coses més estrambòtiques i sense sentit que fa que molts es quedin bocabadats.

Una de les crítiques més sonades després de l'inici de la campanya de vacunació va ser la imminent mort col·lectiva. Lluny de convertir-se en realitat, s'ha demostrat que la simptomatologia presentada és menys agressiva i s'han aconseguit salvar moltes vides.

Aquesta darrera setmana per dissipar qualsevol possible especulació, la màxima institució sanitària va emetre un informe amb les últimes dades recollides.

Sanitat publica la xifra real de morts després de vacunar-se

Davant els constants rumors i teories, Sanitat ha realitzat el vuitè estudi en relació amb els processos de vacunació. En l'informe es presenta detalladament totes les particularitats que envolten als processos de vacunació.

Segons aquest, a Espanya s'han administrat més de 66 milions de dosis de les quals només 41.751 persones han sentit reaccions adverses. Això suposa que el 0,06% dels vacunats que van presentar un quadre clínic sever. D'aquesta última xifra, van ser més de 8.000 persones les que van tenir una reacció molt crítica.

S'entén per efecte advers greu o crític el que es requereixi l'ingrés per mitigar la reacció, així com que generi altres conseqüències com discapacitat significativa, una malformació o resulti mortal.

Així mateix, les autoritats asseguren que vacuna no et deslliura de contraure la malaltia ni de morir, però que ajuda a combatre la seva expansió. Alhora, han volgut matisar que la vacuna no impedeix que una persona mori per altres patologies prèvies.

Per tant, l'informe ha desvinculat la relació de la mort amb la vacunació. «De vegades en estreta associació temporal amb l'administració de la vacuna, sense que això tingui a veure amb el fet d'haver estat vacunat».

Després de l'explicació han exposat les xifres reals i actualitzades de les persones que han mort després de ser vacunades. Del total de persones que s'han vacunat abans del 5 de setembre, més de 36 milions de persones, han mort un total de 300.

Aquesta xifra suposa que un 0,0008% persones van morir després d'injectar-se la dosi. A més, l'informe assegura que la causa principal d'aquests decessos han estat patologies prèvies i no a causa d'una reacció a la injecció. També assegura que la majoria de casos es pot explicar amb els antecedents clínics del pacient o els tractaments que estigués prenent.

L'informe finalitza relatant els efectes més comuns entre els que han estat vacunats. Destaca la febre, els marejos, dolors musculars i inflació de la zona d'injecció. Així doncs, reiteren constantment la necessitat de sotmetre's a aquesta campanya per aconseguir l'anhelada immunitat de ramat.

Així tot, amb aquest informe han volgut acabar amb les especulacions i rumors que envolten a les vacunes. I és que és de vital importància que el ritme s'acceleri per aconseguir la immunitat abans que arribi el fred.