La comarca del Segrià continua sent la principal preocupació del govern espanyol. Els rebrots de Covid-19 que s'estan donant entre la població estan fora de control. Aquesta situació va provocar que la Generalitat apliqués el confinament el passat 4 de juliol i amb això el retorn a la fase 2. Una mesura dràstica que té com a objectiu controlar la propagació i el contagi del virus.
Des de llavors, els membres dels cossos de seguretat s'han col·locat a les entrades i sortides de la comarca per controlar el moviment dels ciutadans i que aquests no puguin sortir. En total, ja hi ha registrats 15 rebrots a la comarca, els quals han provocat l'ingrés de 69 persones als hospitals, 9 d'elles a la Unitat de Cures Intensives. La situació comença a ser desesperant per al personal sanitari que es troba al límit de la seva capacitat. Per això, a banda de l'hospital Arnau de Vilanova, s'ha muntat un hospital de campanya per ajudar a descongestionar.
«Les mesures que van prendre van arribar molt tard, perquè ja sabíem d'abans que hi havia un rebrot i que hauríem de fer alguna cosa més per controlar-ho. Aquests dies, a la gent que vivia a la franja (la part d'Aragó que limita amb Catalunya) se'ls deia que vinguessin als hospitals de Lleida», expliquen els sanitaris. La revetlla de Sant Joan va ser l'encarregada que el virus es fora disseminant. Ningú controlava que els ciutadans sortissin de Lleida per a la celebració i això va poder ser la conseqüència de l'expansió del coronavirus a altres comunitats com Castelló i Guipúscoa.
Tornada a la fase 1
Segons apunten des de 'El 'Español', la Generalitat disposava de dades suficients sobre l'avanç de la malaltia a la comarca de Lleida i no va prendre les mesures oportunes. Ara, amb cada vegada més casos confirmats, la situació podria anar-se'n de les mans. El govern català ja ha posat sobre la taula la possibilitat que aquesta regió torni a la fase més dura del confinament, la fase 1.
Si finalment s'opta per aquesta opció, s'estima que la comarca del Segrià entraria en fase 1 el pròxim divendres 10 de juliol. Aquesta data no és triada a l'atzar, ja que és just quan els estudiants cridats a la selectivitat finalitzen els seus exàmens, raó per la qual encara no s'ha aplicat. Una decisió que els sanitaris no acaben d'entendre.
«Si ja es va demostrar que van anar tard en tancar la comarca, ara no prenen decisions immediatament i volen esperar que acabi la selectivitat. No s'han pres seriosament les mesures de la desescalada, ara el problema és més gran de què ens pensem», expliquen des de l'entorn dels sanitaris.