Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home amb mascareta mirant per una finestra

Decisió dràstica de Sanitat: s'acaben les quarantenes per contacte

S'ha pres la decisió aquest dimarts a la tarda

Estiguis vacunat o no, ja no caldrà que facis quarantena si ets contacte estret amb una persona que ha donat positiu en covid. És el que han decidit aquesta mateixa tarda les comunitats autònomes juntament amb Sanitat.

Fins ara hi havia alguns casos en què encara s'havia de fer quarantena d'una setmana en cas d'haver estat en contacte amb una persona amb covid. Era el cas dels no vacunats o de les persones que presentaven símptomes.

És a dir, fins ara una persona que havia estat en contacte estret amb un cas de covid però que estava vacunada i que no presentava símptomes no havia de fer cap quarantena.

Com diem, la situació canviava en cas de no estar vacunat. En aquest cas, malgrat no presentar símptomes, la quarantena s'havia de fer sí o sí. A més, en un tercer cas, presentar símptomes després d'haver estat amb un positiu, també s'havia de fer quarantena.

Una noia amb una mascareta a l'aire lliure
Les quarantenes ja només les hauran de fer els positius de covid. | Pixabay
 

Ara tot això queda eliminat. Després de diverses setmanes de debat i molts dubtes, s'ha decidit que les quarantenes quedin només per als casos de covid. És a dir, ningú que no hagi donat positiu en covid ja haurà de fer quarantena a Espanya.

Es tracta d'una nova mesura que entrarà en vigor a partir del proper cap de setmana, concretament, a partir del proper dissabte 5 de març.

Cal esmentar, per altra banda, que no hi ha cap canvi a les quarantenes per als contagiats. Aquestes persones encara hauran de fer una quarantena de set dies.

Les dades de la pandèmia milloren a Espanya

Això suposa un canvi important respecte a la pandèmia. No només pel fet que no calgui estar aïllat a casa en cas de contacte estret, sinó més pel que significa.

I és que, el fet que s'hagi pres aquesta decisió indica que la pandèmia a Espanya avança de manera positiva. Fa unes setmanes el país sumava milers de contagiats al dia, de mica en mica les xifres han anat baixant.

Les comunitats ja han optat per tornar a la normalitat gairebé al cent per cent i les autoritats i els hospitals respiren una mica més tranquils, encara que, com sabem, queda camí per recórrer.