Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de fons de Pedro Sánchez en una roda de premsa el 3 d'octubre del 2023 i una altra imatge de Santiago Niño Becerra

Preocupants paraules de l'economista Niño Becerra: 'No ens ho podem permetre'

Niño Becerra ataca sense pietat Pedro Sánchez després de les últimes mesures fixades pel Govern d'aquest 2024

Santiago Niño Becerra ha reaccionat de la manera més contundent possible després de conèixer la bateria de mesures econòmiques que vol implantar el Govern al llarg del 2024. Unes mesures que, segons Pedro Sánchez, estan "per millorar la vida de la gent", encara que Niño Becerra no pensa igual que ell.

I és que s'ha quedat alarmat per la quantitat de diners que gastarà l'Estat, especialment en ajudes de manera indiscriminada i no segons la renda del ciutadà. "Em sembla malament, cal saber que les ajudes del 2022 van pujar a 22.000 milions d'euros i el 2023, més de 15.000 milions", ha indicat a La Ventana (SER).

A la secció La finestra dels números, el conegut economista ha estat contundent després de la decisió del Govern de mantenir certes ajudes. Parlem de la reducció dels aliments bàsics o la rebaixa a la llum i el gas de forma general. “El cafè per a tots a mi no m'ha agradat mai, Espanya no s'ho pot permetre”, ha dit.

Niño Becerra s'indigna com mai amb el Govern: "No ens podem permetre un cafè per a tots"

"És un error aplicar aquestes ajudes indiscriminadament en un cafè per a tots sense distingir els que estan més necessitats dels que no. I una mesura que si ajudaria a la pèrdua de poder adquisitiu ni s'esmenta: adequar la tarifa de l'IRPF a la inflació", ha igualment escrit al seu compte de 'X'.

El que té clar és que, encara que seria bo mantenir certes ajudes, és un error fer-ho en l'àmbit general. “No sé si agafant la renda de les famílies més vulnerables, que va dels 12.300 als 15.400 euros, no ho sé. Però, per descomptat, generalitzar-les per a tothom em sembla malament", insistia a la ràdio.

Niño Becerra també s'ha expressat sobre l'impost a la banca que, segons ell, "s'haurà de variar". Cosa que té ment el Govern després que als Estats Units el 2024 es començaran a reduir els tipus d'interès. "Si això passa als Estats Units, vindrà darrere el Banc Central Europeu, però mantenir tot l'any aquest impost no té gaire sentit”, ha dit.

Tot i les seves àrdues crítiques, també ha tingut temps de lloar alguna de les mesures del Govern. Per exemple, de les excepcions fiscals a les empreses energètiques relacionades amb les inversions que facin per impulsar la descarbonització. "Afecta el fisc, però és anar a la direcció de cuidar el medi ambient", ha sentenciat.