SATSE avisa Salut que no es pot recórrer sempre a la contractació d'estudiants

El sindicat demana que no se'ls posi a primera línia i que els supervisi un expert

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb armilla de color groc i casc al cap
SATSE avisa Salut que no es pot recórrer sempre a la contractació d'estudiants | cedida

SATSE Catalunya ha recordat al Govern de la Generalitat que la contractació d'estudiants de darrer curs de medicina i infermeria és «una mesura excepcional» i remarca que en situació de crisi «no s'ha de recórrer sistemàticament» a aquest col·lectiu. 

Prioritzar sempre els professionals titulats

En un comunicat després que l'executiu reactivés la contractació de personal en formació, el sindicat ha admès que la situació és complexa i que calen més professionals. Amb tot, ha remarcat que la contractació només s'hauria de fer amb la condició que els estudiants no estiguin «a primera línia de batalla» i que un expert els tuteli i supervisi. A més, insisteixen que s'ha de prioritzar sempre contractar professionals titulats.

SATSE recorda que aquest ja és el segon cop que s'ha de recórrer a personal sense títol i alerta del «perill» que suposa «institucionalitzar» la contractació d'estudiants per pal·liar la manca de personal. En aquest sentit, critiquen que les administracions «arriben tard» per solucionar aquest problema i només ho fan «forçats» per la pandèmia

El sindicat lamenta que les seves reivindicacions en aquesta línia han estat «sistemàticament ignorades» per les administracions.

No es poden considerar infermeres

El sindicat admet que encara que els alumnes han de fer un temps de pràctica clínica que no tenen per poder considerar-se infermeres, al cap i a la fi ja «s'han estat formant durant tres anys i escaig».

Els sindicats critiquen els canvis en el protocol de reincorporació de sanitaris

SATSE i CCOO han criticat els canvis en el protocol de reincorporació de professionals sanitaris positius o contactes estrets de covid. SATSE ha exigit que es faci marxa enrere en el canvi, ja que ha alertat que amb el nou procediment hi haurà en actiu professionals «que hagin estat en contacte directe amb positius o tinguin poca càrrega vírica». 

El sindicat ha fet arribar una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés; el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella; i el secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, però explicar-los per què rebutgen els canvis. 

Per la seva banda, CCOO han mostrat la seva «total disconformitat i oposició» perquè es posa en risc a professionals i usuaris.


Comentaris

envia el comentari