Trump s'autoproclama guanyador: «Ens estan intentant robar les eleccions»

El candidat republicà, que s'endú l'elecció als estats de Florida i Texas, confirma que farà una declaració en breu

El president nord-americà, Donald Trump, i la seva dona, Melania Trump, en una imatge d'arxiu
Donald Trump no es mossega la llengua i acusa els demòcrates   | Europa Press

El president nord-americà i candidat republicà a la reelecció, Donald Trump, ha acusat els demòcrates de voler «robar les eleccions». En una piulada mentre el recompte d'uns comicis molt ajustats segueix en marxa, Trump ha assegurat que farà una declaració aquesta mateixa nit. «Una gran victòria!», ha defensat en el seu habitual estil a Twitter.

«Pugem fort, però ens estan intentant robar les eleccions. Mai els ho permetrem. Els vots no es poden fer un cop els col·legis estan tancats», ha defensat. L'afirmació de Trump ha estat qüestionada per Twitter, que inclou un missatge que avisa que la piulada pot incloure «informació enganyosa».

Florida i Texas, per Trump

Amb el recompte gairebé enllestit, Trump s'ha imposat només amb el 51,2% dels vots a Florida i 52% a Texas. La victòria en els comicis, molt ajustats, es decidirà en el conegut com a cinturó d'òxid dels Estats Units: Michigan, Wisconsin i Pennsilvània. En una piulada, Trump ha acusat els demòcrates d'intentar «robar» les eleccions i ha confirmat que farà una declaració en breu. Per la seva banda, el demòcrata Joe Biden ha demanat esperar a conèixer el recompte total abans de proclamar un guanyador.

Ara, tots els col·legis electorals ja estan tancats als Estats Units. Amb el recompte en marxa i alguns estats encara sense comptabilitzar, els pronòstics dels mitjans nord-americans apunten que Trump compta amb 210 dels 270 vots electorals necessaris per quedar-se a la Casa Blanca, i escurça distàncies amb Biden, que en té 220.


Comentaris

envia el comentari