Vehicle de la marca Seat

La nova aposta de Seat a Catalunya que ho diu tot sobre el futur de la companyia

El projecte acabarà la seva construcció l'any 2021

La marca automobilística Seat tindrà un futur elèctric. Aquest és, almenys, l’objectiu de l’empresa a mitjà termini. La seu estaria situada a Martorell (Baix Llobregat), on actualment Seat ja compta amb una important factoria.

D’aquesta manera, Seat ha anunciat que s’han iniciat les obres del futur Test Center Energy (TCE) que estarà situat al municipi del Baix Llobregat. Es tracta d’un nou laboratori de bateries que costarà la quantitat de set milions d’euros.

Esperen que l’any 2025 Seat ja fabriqui vehicles elèctrics

La inversió promet ser beneficiosa i des de l’empresa automobilística esperen veure resultats en cinc anys. Aquest estiu Carsten Isensee, el llavors president de la marca, va anunciar un pla d’inversió de 5000 milions d’euros entre 2020 i 2025. Aquest últim any s’espera que Seat ja fabriqui cotxes elèctrics a la factoria de Martorell en un mercat on aquesta mena de vehicles hagin augmentat la seva popularitat entre la població.

 El conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, ja va anunciar fa unes setmanes que existia negociacions amb diverses empreses «per a produir bateries elèctriques que després utilitzaria Seat per a la fabricació d’un cotxe sostenible». Finalment, i després d’aquestes declaracions, serà la mateixa Seat qui costegi les despeses que suposa aquesta inversió.

La construcció del nou centre finalitzarà l'any 2021

El nou centre situat a Martorell comptarà amb 1.500 metres quadrats i inclourà diversos espais d’assaig per realitzar diversos processos de creació. A més, també hi haurà diverses càmeres climàtiques on es realitzaran proves amb les bateries i mòduls en les quals estaran exposades a condicions tèrmiques extremes. D’aquesta manera es pretén simular els diversos canvis meteorològics pels quals un vehicle podria passar.

En aquest centre es desenvoluparan i provaran diversos sistemes d’energia que estaran destinats a vehicles híbrids i elèctrics i s’espera que l’abril de 2021 finalitzi la seva construcció.

«Anunciem la posada en marxa d’aquest projecte amb molta il·lusió. Fa anys que Seat aposta per l'electrificació de la companyia i la construcció d’aquest nou Test Center Energy, únic a Espanya, és un pas ferm en aquesta direcció», manifestava Werner Tietz, vicepresident d’I+D de Seat. «Aquest nou laboratori de bateries ens permetrà desenvolupar els sistemes d’energia de futurs vehicles híbrids i elèctrics, contribuint així en la creació d'una electro-mobilitat sostenible».