Pla tancat d'una treballador de Seat a la línia de producció del Seat León, a la fàbrica de Martorell

Seat tancarà la seva fàbrica de Martorell durant el mes d'agost per l'impacte de la Covid-19

La companyia assegura que el mercat no genera demanda suficient com per mantenir operativa la planta durant aquest mes d'estiu

Seat tancarà la seva planta de Martorell (Barcelona) durant el mes d'agost. Ho avança aquest dijous 'Economía Digital', citant fonts internes de la companyia, que situen com a causa d'aquesta decisió l'impacte del coronavirus en el mercat automobilístic. Tot i que el grup Volkswagen AG, on s'engloba Seat, ja treballa al 85% de la seva capacitat, el mercat encara no genera tanta demanda com per mantenir operativa la planta durant el mes d'agost.

Cal recordar que l'agost de 2019, la factoria de Martorell va funcionar a ple rendiment  de manera excepcional per l'alta demanda, una situació que enguany no es dona. «Les circumstàncies d'enguany són diferents», asseguren fonts de la companyia al citat mitjà, que recorden que es van produir 20.000 unitats extres de vehicles. En canvi, durant el mes de juliol, hi haurà quatre dissabtes del mes de juliol en què treballaran les línies 1 (Arona i Ibiza) i 2 (León).

Cupra Formentor i nou Seat León

Per tal de repetir obertura durant el mes d'agost, es va posar sobre la taula l'avançament de la producció del nou Cupra Formentor, prevista pel mes de setembre. Aquest nou model compartirà línia amb el nou Seat León, que acaba de llançarse al mercat i que manté una alta demanda dels clients, sent el vehicle més venut de la companyia.

La sacsejada de la Covid-19 suposarà per a Seat Martorell la producció de 148.000 vehicles menys durant el 2020, després d'assolir el mig milió d'unitats l'any passat. En aquest sentit, l'empresa va reprendre l'activitat el passat mes d'abril, amb només un torn i un 33% de la producció. No va ser fins a la passada setmana quan la factoria va situar-se en el 85% de la producció en implementar tots els torns, després d'alentir la represa de l'activitat durant el mes de maig. 

Actualment, la factoria de Seat a Martorell produeix el nou León, l'Ibiza, l'Arona, el Cupra León i l'Audi A1. A partir del mes de setembre es començarà a muntar també el Cupra Formentor, el nou model de la filial de cotxes esportius de Seat.