Màquina escurabutxaques

El sector del joc celebra poder «respirar» a partir de dilluns a tot Catalunya

La patronal ha lamentat no haver rebut el mateix tracte que altres negocis que fa setmanes que han obert

El president de la patronal del joc privat a Catalunya (Patrojoc), Carlos Duelo, ha celebrat poder començar a «respirar» a partir de dilluns vinent, quan el sector podrà reobrir portes després de cinc mesos tancats per la pandèmia, en virtut de les mesures anunciades aquest dijous pel Procicat. Duelo ha subratllat que els negocis d'aquesta activitat han estat «molt castigats per les restriccions».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Lamenten no haver rebut el mateix tracte i consideració que altres negocis

Alhora, ha lamentat que[les autoritats] no hagin tingut la mateixa «consideració i tracte» que la resta de comerços «que porten setmanes oberts». En aquest sentit, Patrojoc afirma que els locals disposen de protocols «estrictes» de prevenció i salut que «garanteixen la seguretat de treballadors i clients» i van «més enllà» del que exigeixen les autoritats.

El màxim portaveu de la patronal del joc privat ha assenyalat també que mantenir tancats els locals posava en perill el futur d'un sector que dona feina a 8.000 persones de forma directa i a més de 28.000 de manera indirecta.

Eufòria en el sector del comerç per la possibilitat d'obrir en caps de setmana

Les associacions del sector comerç PIMEComerç, Barcelona Oberta, Comertia i Barcelona Comerç han celebrat que el Procicat permeti als comerços no essencials tornar a obrir els caps de setmana a partir de la setmana que ve. Es tracta d'una mesura que havien reclamat reiteradament en les darreres setmanes, ja que les facturacions en dissabte suposen entre un 16% i 20% dels ingressos setmanals, segons expliquen en un comunicat conjunt.

Després de la decisió del Procicat, les associacions han desconvocat l'acció de dissabte en què convidaven les associacions de comerciants, gremis i establiments comercials a obrir els seus locals i les botigues de 10 del matí a una del migdia.

Amb tot, les associacions continuen demanant que es permeti recuperar la normalitat i reobrir tot tipus de comerç, com els que tenen una superfície superior als 800 metres quadrats, així com la restauració perquè pugui ampliar el seu horari fins a les deu de la nit i en el cas de la que es troba a l'interior dels centres comercials pugui reemprendre l'activitat després de 235 dies tancada.