Sada Keita, conegut com a Keita Evans, en una imatge de la seva pàgina web

Sada Keita, el jove català que aspira a convertir-se en el més atractiu d'Espanya

El certamen de Míster Espanya 2020 se celebrará entre el 19 i el 25 de juliol a Orpesa de Mar

Sada Keita, de 23 anys, serà un dels quatre representants catalans al certamen anual de Míster International Spain i que aspiraran a convertir-se en l'home més maco d'Espanya entre el 19 i el 25 de juliol a Orpesa de Mar (Castelló).

Conegut al món de la moda com Keita Evans, el jove és el representant de Tarragona, i s'haurà d'enfrontar, entre altres, a Genís Colet, per Barcelona; Lluís Salamanca, per Girona; i Víctor López, per Lleida

En Sada Keita ha aprofitat la popularitat que li ha donat el certamen per fer una entrevista a 'El Mundo', on un dels temes més comentats ha estat el del racisme, que actualment es troba de molta actualitat després de la mort de George Floyd als Estats Units i que va provocar un esclat social a tot el país. 

El tortosí, d'origen malià, fa dos anys que viu a Anglaterra, on treballa com a aprenent d'enginyeria robòtica, Es considera una persona senzilla, amb valors familiars i amant de l'adrenalina. 

Com lluitar contra els estereotips i el racisme

L'entrevista realitzada a 'El Mundo' tracta diversos temes polèmics, un d'ells sobre com aquest tipus de certàmens poden ser perjudicials per a altres persones perquè perpetuen uns cànons de bellesa que requereixen un gran esforç físic i molta dedicació.

Lamentablement, Sada coincideix en el fet que aquest tipus de certàmens perpetuen aquests estereotips  però defensa que el concurs és més que un bon cos i una cara bonica. També s'hi tenen en compte els valors i la personalitat dels aspirants. 

En aquest sentit, el d'enderrocar prejudicis  i la visió habitual sobre aquest tipus d'esdeveniments, Keita ha volgut treure el tema del racisme i sobre com ell pot ajudar a millorar la diversitat d'aquest certamen. Si guanya, creu que podrà donar visibilitat  a problemes del dia a dia que habitualment queden tapats, tant als mitjans com a les grans vies de difusió. 

Preguntat sobre com ha viscut ell el racisme a Espanya, concretament a la demarcació de Tarragona, Sada Keita ha explicat que ell concretament no ha experimentat el racisme, però «que el món no gira al seu voltant». «Que no ho hagi experimentat no significa que no existeixi. Hi ha més gent, més món, i encara existeix. Ho sé perquè veig notícies i llegeixo i sé que existeix. Però jo crec que la premsa i la televisió són grans eines educacionals», ha explicat a 'El Mundo'.