Un usuari de Renfe a les guixetes de Rodalies a l'estació de Sants de Barcelona

Segon dia de caos per la vaga de maquinistes: Renfe cancel·la més de 100 trens

Tal com ha informat la companyia, només s'ha pogut oferir el 42% del servei previst

Segon dia consecutiu d'alteracions en el servei de Rodalies a conseqüència de la vaga de maquinistes. Tal com ha informat Renfe, fins a les 8.30 hores d'aquest divendres s'han hagut de cancel·lar 118 trens. Cal recordar que avui és el segon dia de l'aturada convocada pel sindicat Semaf. 

Segons defensa la companyia, els maquinistes han incomplit de nou els serveis mínims que havien estat establerts pel Govern. Per aquest motiu, només s'ha pogut oferir el 42% del servei previst, si bé el Departament d'Empresa i Treball havia establert uns serveis mínims del 85%.

Davant les acusacions de la companyia, que afirma que la falta d'assistència dels treballadors es tracta d'una acció deliberada, el sindicat defensa que la companyia no ha notificat bé els serveis mínims als conductors i rebutja que s'estiguin incomplint deliberadament.

El servei s'inicia amb «irregularitat» per segon dia consecutiu

Així les coses, i de la mateixa manera que va succeir ahir, la jornada ha començat registrant irregularitats en el servei de Rodalies. La situació, tal com ha explicat la companyia, era de retards «generalitzats».

Una problemàtica que Renfe atribueix a «l'incompliment» per part d'un grup de maquinistes que havia establert el Govern català. Concretament, fins a les 7.30 hores del matí d'avui només s'ha pogut prestar un 47% del servei previst.

Rodalies apel·la a la «responsabilitat» dels maquinistes

Davant tot el caos que està generant l'aturada, la directora de Rodalies a Catalunya, Mayte Castillo, ha decidit pronunciar-se al respecte. En aquest sentit, ha optat per demanar «responsabilitat» als maquinistes.

La directora de Rodalies ha explicat, en un missatge enviat als mitjans, que la companyia ha seguit el «procediment formal establert» amb la notificació de les cartes de serveis mínims, assegurant que tenen el certificat d'enviament. 

A més, ha lamentat la «greu afectació» en la mobilitat de la ciutadania. En aquest sentit, Castillo ha aprofitat l'ocasió per demanar disculpes «a tots els ciutadans per les molèsties ocasionades» per aquesta vaga convocada per Semaf.

Però no només això, i és que també ha explicat que, malgrat que la «prioritat» ara mateix sigui la mobilitat dels usuaris, l'empresa està tenint «dificultats» per planificar el servei, a causa de la imprevisibilitat que causa el fet de no saber quins conductors aniran finalment a treballar.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.