Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'Ajuntament de Roda de Berà.

Aprovada la segona línia d'ajuts destinada a autònoms, pimes i empreses de Roda de Berà

La partida, de 100.000 euros, vol pal·liar els efectes negatius de la pandèmia sobre els negocis rodencs

El Ple de l’Ajuntament de Roda de Berà va aprovar dijous per unanimitat les bases reguladores de la segona línia d’ajuts per a autònoms, pimes i microempreses del municipi, de fins a 25 treballadors, i que durant l’últim any hagin patit els negatius efectes derivats de la Covid-19. Des de l’inici de la pandèmia el consistori rodenc ja ha aprovat diferents mesures en diversos àmbits d’actuació, totes reunides al Pla de Reactivació Econòmica, desplegat durant l’últim any per frenar el cop de la pandèmia sobre els negocis rodencs.

Aquesta subvenció extraordinària, apunta l’Ajuntament, arriba tot just un any després que l’equip de govern posés en marxa la primera línia, que va beneficiar 78 autònoms, pimes i microempreses. En concret, es van atorgar 75.500 euros en ajudes: 14 de 750 euros, 62 de 1.000 i dues de 1.500 euros, segons la puntuació assolida. Ara, la partida estipulada serà de 100.000 euros i el govern municipal espera poder exhaurir-la.

«Tenim la voluntat de seguir ajudant totes aquelles persones, empreses, autònoms i pimes que més han patit», deia el regidor d’Hisenda, Gerard Solé, durant la sessió plenària. «Per aquest motiu, per arribar a un nombre més gran de beneficiaris i amb la voluntat de seguir arribant allà on altres administracions no ho fan, les bases inclouen algunes modificacions respecte a la primera edició», assegurava l’edil.

Els principals canvis

El nombre màxim de treballadors de les microempreses passa, per exemple, de 15 a 25. En el cas dels autònoms, el rendiment net de l’exercici 2020 no pot haver superat els 17.500 euros i, en funció d’aquest benefici, s’atorgarà més o menys puntuació. Pel que fa a les empreses, es tindrà en compte el tant per cent en què s’ha vist reduïda la seva facturació durant el 2020, que ha de ser d’almenys un 25%, comparant ingressos amb l’exercici 2019.

El consistori, finalment, no ha volgut discriminar les empreses de nova creació el 2020 les quals, tot i no tenir dades de l’any anterior per fer la comparativa, també podran demanar la subvenció i se les valorarà de forma proporcional als dies d’activitat efectiva. El que no varia, destaca l’Ajuntament, és la quantia de la subvenció, que podrà ser de fins a 1.500 euros. Les sol·licituds, d’altra banda, s’hauran de presentar a través de la Seu Electrònica abans del 15 de setembre i es resoldran independentment, per ordre de presentació i s’atorgaran en aquest mateix ordre fins que el pressupost s’hagi exhaurit.