Foto d'uns bitllets de cinquanta euros sortint d'un caixer.

La Seguretat Social avisa de la manera més fàcil de saber quant et quedarà de pensió

Amb aquest senzill sistema podràs dur a terme un càlcul molt proper a la realitat

És una de les coses que més preocupen el conjunt dels treballadors. Quan arriba la jubilació, una de les tasques pendents que tenen molts és saber quant els quedarà de pensió,

Tot i que això és una cosa que pot resultar complicada de calcular sense cap ajuda, la veritat és que la Seguretat Social compta amb certes eines interessants. D'aquesta manera, tindràs la possibilitat d'organitzar-te de cara al futur.

A més, una de les coses que has de tenir en compte és que, actualment, hi ha diverses maneres d'endarrerir la jubilació. En el cas que triïs aquesta opció, la teva pensió podrà augmentar força en molt poc temps.

Aquesta és la millor manera de saber quina serà la teva pensió

Per calcular la teva pensió de jubilació, pots fer servir el simulador de jubilació que la Seguretat Social de la seva pàgina web oficial. A través d'aquest servei, podràs calcular l'edat de jubilació i, amb això, saber la quantia aproximada de pensió corresponent. Es tracta d'una eina molt útil per a aquelles persones que tenen la jubilació cada cop més a prop.

D'aquesta manera, podràs fer simulacions de situacions futures tenint en compte les dades i les cotitzacions que s'han fet fins a l'actualitat.

Com pots fer aquesta simulació?

Per dur a terme la simulació, has d'accedir al web oficial de la Seguretat Social. A més, has de tenir a mà la informació real del sol·licitant, tenint al cap la data de la simulació. Podràs fer-ho de forma digital i rebre un PDF amb totes les dades. Quan t'identifiquis a «La teva Seguretat Social», a l'apartat «Treball» veuràs l'opció «Simular la teva jubilació». És aquí on has d'afegir totes les dades que et demani la plataforma per dur a terme la simulació.

Foto d'unes mans amb diners i un moneder
Al web de la Seguretat Social hi ha un simulador de jubilació per calcular la teva futura pensió. | GETTY IMAGES

Aquest sistema és una eina que projecta la situació actual fins que arribi la data de jubilació. Així mateix, també permet veure diversos escenaris, com ara l'alt en un altre règim, la situació de desocupació o un canvi en la base de cotització.

Recorda que és només una simulació

Una de les coses que heu de tenir en compte si us animeu a utilitzar aquesta eina és que es tracta d'una simulació. És a dir, les dades que apareguin no seran 100 % reals, ja que la situació pot canviar en el futur.

Tot i això, sí que resulta una ajuda per fer-se una idea aproximada de quants dies has cotitzat, quants et queden per cotitzar, així com què passa si tens fills a càrrec o si treballes a l'estranger. Així mateix, també pots veure les diverses possibilitats que hi ha si penses treballar després de la jubilació en qualsevol de les modalitats disponibles

Penses a endarrerir la jubilació? Aquests són els beneficis

Un dels supòsits que també has de tenir en compte és què passa si decideixes endarrerir la jubilació. Això és el que es coneix com a jubilació demorada i va aparèixer amb la Llei 21/2021 de 28 de desembre, dins de la coneguda com a «reforma Escrivà», disponible al BOE.

En aquest sentit, hi ha diverses recompenses per jubilar-se després de l'edat ordinària amb l'objectiu de reforçar el sistema de les pensions. Tot això també surt a la pàgina web de la Seguretat Social per saber si t'interessa adaptar-te a aquesta modalitat. Les recompenses dels beneficiaris es donaran en forma de diners, un plus per a les pensions que pot acabar resultant molt interessant per a molts dels treballadors.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp