Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Mans subjectant un bastó amb una imatge destacada a la dreta d'un conjunt de bitllets i monedes

La Seguretat Social envia un missatge als que cobren una pensió de viduïtat al març

La Setmana Santa pot canviar els plans dels bancs per pagar aquesta ajuda, i la data del lliurament pot veure's modificada

La pensió de viduïtat és una ajuda econòmica vital per a moltes persones. Perdre el teu cònjuge o parella de fet suposa un dolor terrible, però també pot generar greus problemes econòmics. Per això, la Seguretat Social ofereix aquesta prestació per a tots els qui la necessitin.

Normalment, aquest ajut es percep en catorze pagues a l'any, que es divideixen en dotze pagues ordinàries per mes i dues pagues extraordinàries al juny i al novembre. L'Administració assenyala que la pensió s'ha de lliurar entre els dies 1 i 4 de cada mes, però la data del pagament és diferent segons les polítiques de cada banc. Per tant, el més habitual és rebre l'ajuda entre els dies 22 i 26.

Quin dia es cobra la pensió de viduïtat al març?

Aquest mes compta amb diversos dies especials que poden endarrerir el pagament de la pensió. El diumenge 24 és Diumenge de Rams, i coincideix amb el començament de la Setmana Santa. Alguns bancs podrien optar per avançar el pagament, mentre que d'altres el retardaran.

La majoria d'entitats, com Banco Santander, BBVA, Unicaja o Cajamar, probablement abonaran la pensió dilluns 25. Tot i això, Bankinter, ING o Sabadell podrien decidir abonar el pagament amb una mica més d'antelació, abans de l'inici de la Setmana Santa.

CaixaBank, per exemple, sol mantenir el dia previst de pagament fins i tot en dies festius. Per tant, el més probable és que s'aboni la pensió el diumenge 24 de març.

Davant de qualsevol dubte sobre el lliurament de la pensió, és recomanable que els pensionistes es comuniquin o acudeixin al banc corresponent. La majoria estan disposats a proporcionar la informació necessària i aclarir qualsevol mena de consulta.

Situacions on es deixaria de percebre la pensió de viduïtat

La pensió de viduïtat suposa un gran suport econòmic per a moltes famílies. Tot i això, hi ha una sèrie de condicions que podrien suspendre el pagament. Es pot suspendre si el beneficiari es torna a casar o si té una nova parella de fet.

Si es descobreix que la causa de la mort no va ser un accident, l'ajuda es cancel·la. Així mateix, declarar en sentència ferma ser el culpable de la mort de la persona esmentada és un altre motiu pel qual es deixaria de percebre's aquesta ajuda.

Tot i això, també hi ha excepcions per continuar cobrant la pensió. Si el beneficiari supera els 61 anys i rep una altra ajuda per incapacitat permanent, percebrà la pensió fins i tot en contraure matrimoni o tenir una nova parella de fet. I si la prestació suposa el 75% dels ingressos, la Seguretat Social mantindrà els pagaments.