Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una parella d'uns 50 anys asseguts revisant documents amb cara seriosa i un cercle amb un senyal del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social

La Seguretat Social recorda el certificat que pots demanar per a moltes gestions

Descobreix per què has de descarregar aquest certificat d'IRPF, necessari per a tramitacions a bancs i institucions

La Seguretat Social ha deixat un recordatori als ciutadans que requereixin un certificat de l'IRPF sobre les prestacions públiques. Aquest pot obtenir-se de forma senzilla a través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social. En aquest venen detallades les prestacions que has rebut, a més de les retencions sobre l'IRPF.

La Seguretat Social ha avisat tothom que aquest servei "és accessible en qualsevol moment mitjançant identificació via SMS, sense necessitat de certificat digital". Això sí, l'usuari “podrà identificar-se mitjançant 'clau', certificat digital o DNI electrònic”.

Per què és important obtenir el certificat d'IRPF de prestacions de la Seguretat Social?

Cal conèixer que el certificat de prestacions amb imports sobre aquestes, i les retencions que cal fixar, pot ser requerit per a diverses gestions amb la Seguretat Social. I igualment amb altres tramitacions amb bancs i institucions.

En els darrers dies, la Seguretat Social ha publicat a 'X' un missatge en què et donen tota la informació per aconseguir aquest certificat. A més, t'informen d'una novetat important i és que està disponible des dels darrers cinc anys.

Tots aquells que requereixin aquest certificat han d'ingressar a la sol·licitud del certificat integral de prestacions a la Seu Electrònica de la Seguretat Social. Un cop aquí, haureu d'escollir el mètode d'identificació per a baixar. Si volem obtenir finalment aquest certificat hem de fer clic a l'enllaç 'Certificat de retencions i ingressos a compte de l'IRPF'.

Què necessites per descarregar fàcilment el certificat d'IRPF de prestacions públiques

Per emprendre aquesta senzilla gestió i completar el tràmit en qüestió, cada usuari ha de tenir clars aquests tres elements necessaris per descarregar el certificat. Així i tot, hem de tenir clar que no necessitem cap altra documentació extra per tramitar l'obtenció del certificat.

- Programari requerit per descarregar el certificat

- Si s'hi accedeix com a representant, el representat hauria de confirmar la representació entrant a l'enllaç que rebrà al telèfon a través d'un SMS

- En cas d'accedir com a apoderat, per aconseguir el certificat de l'IRPF, aquesta persona haurà d'estar inscrita al Registre Electrònic d'Apoderaments