Oficines de la Seguretat Social vistes des de fora al costat d'un cartell

La Seguretat Social revela els 5 tràmits més comuns que pots fer per telèfon

Es poden fer de manera senzilla i intuïtiva a través d'SMS

La Seguretat Social és un sistema de protecció social que té com a objectiu garantir l'accés a una sèrie de drets i prestacions socials a tots els ciutadans i residents a Espanya. És un sistema públic i solidari que es finança mitjançant cotitzacions i contribucions dels treballadors i dels ocupadors, així com dels impostos generals de l'Estat.

Les prestacions que ofereix la Seguretat Social són moltes. Algunes de les que destaquen són: l'accés a l'atenció sanitària a través del sistema nacional de salut; les prestacions per desocupació; les pensions de jubilació, invalidesa o viduïtat; les prestacions per malaltia o accident laboral; les prestacions familiars, entre d'altres.

En definitiva, és el web que engloba la gran majoria de tràmits que fan els ciutadans espanyols per a tot tipus de gestions.

Un web que ho engloba tot, però resulta complicat per a alguns

Tanmateix, una opció que podria semblar ideal per organitzar tots els tràmits és una mica complicada per a molts sectors de la població. Sobretot, per a la gent gran i per a les persones que no estan familiaritzades amb la tecnologia.

Vista exterior d'unes oficines de la Seguretat Social
La Seguretat Social s'encarrega de les gestions dels espanyols. | Seguridad Social

El web de la Seguretat Social permet fer tota mena de tràmits, cosa que té un caire positiu per una banda i negatiu per l'altra, ja que el seu maneig no resulta fàcil ni intuïtiu. Tot i això, per a molts ciutadans és difícil aconseguir el certificat digital o la Cl@ve, per la qual cosa una alternativa important és fer-ho a través del telèfon sense necessitat d'entrar a Internet, via SMS. L'únic requisit indispensable és que el número de telèfon de la base de dades de la Seguretat Social sigui el mateix amb què es fa aquest tràmit a través d'aquest dispositiu mòbil.

Hi ha un total de 65 tràmits que es poden fer a través d'SMS

Tot i que són molts els tràmits que es poden fer a través d'aquesta via, la Seguretat Social en destaca 5, els més comuns pels ciutadans.

1. Com va la meva prestació?

Aquest servei brinda l'oportunitat de verificar l'estat i el progrés d'una sol·licitud de prestació, sigui en nom propi o en representació d'una altra persona. Permet fer un seguiment detallat de les diferents etapes del procés, des del moment en què es presenta la sol·licitud fins que s'emet una resolució.

En utilitzar aquest servei, els sol·licitants poden accedir a informació actualitzada sobre l'estat del tràmit, cosa que els proporciona una major transparència i coneixement sobre el progrés de la sol·licitud de prestació, a més de tenir una idea clara de quan s'espera que s'emeti una resolució.

2. Simulador de Jubilació: quan i quant et correspon

Es tracta d'una eina molt útil per a aquells que volen planificar el seu futur financer. En proporcionar dades i cotitzacions actualitzades, ofereix una estimació de l'edat a què podries jubilar-te i la possible quantia de la teva pensió.

Una persona utilitzant un mòbil
La Seguretat Social ofereix la possibilitat de fer fins a 65 tràmits via SMS. | PixaBay

3. Sol·licitar el número de la Seguretat Social

És un servei en línia per sol·licitar el número de la Seguretat Social, que es converteix en un número d'afiliació un cop comença una relació laboral. A través d'aquest sistema, pots fer aquesta sol·licitud de manera ràpida i convenient, sense la necessitat d'acudir físicament a cap oficina.

4. Informe de la teva vida laboral

Hi ha la possibilitat d'accedir a un registre complet i detallat de totes les altes i baixes als diversos règims de la Seguretat Social. A més, es pot consultar el nombre exacte de dies en què ha estat donat d'alta, tant de manera general com específica segons les teves necessitats de cerca.

5. Sol·licitud targeta sanitària europea

Com el seu nom indica, aquest tràmit serveix per fer de forma senzilla la sol·licitud o renovació de la targeta sanitària.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!