Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'oficina de la seguretat social

La Seguretat Social ho posa fàcil: la web per calcular quina pensió et quedarà

A través d'aquesta web podràs calcular els diners que et quedaran de pensió

Molts ciutadans volen conèixer amb detalls quina és la quantia que rebran i quants anys els queda per poder retirar-se del món laboral. Per això, la Seguretat Social ha posat en marxa un mecanisme per poder simular totes aquestes dades i així tenir una perspectiva més gran del que ens espera en el futur. A continuació t'expliquem quina és aquesta eina i com accedir-hi.

Requisits per accedir a la pensió contributiva per jubilació

El requisit principal per accedir al 100% de la pensió contributiva per jubilació és haver arribat a l'edat legal per a la jubilació ordinària. També és important haver cotitzat el nombre determinat d'anys per poder sol·licitar la pensió.

L'edat de jubilació pujarà aquest any 2023 fins als 66 anys i quatre mesos per poder cobrar la pensió de manera íntegra. No obstant això, una altra opció és cotitzar durant 37 anys i nou mesos i tenir-ne 65 anys.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Tanmateix, encara que no hagis complert aquests requisits, podràs accedir a la pensió si has cotitzat durant un període mínim de 15 anys. Això sí, l'import de la quantia serà molt menor i es calcularà depenent de les dades de la base reguladora.

T'expliquem pas a pas com calcular la teva pensió

Imatge de les mans d'un jubilat amb bastó
Els passos per saber com calcular la pensió | PIXABAY

Hi ha moltes fórmules per poder calcular la pensió de jubilació que et correspon. Per això, en aquest article t'expliquem quina és la millor manera de saber-ho. La Seguretat Social disposa al web d'un simulador i que permet al sol·licitant fer una estimació real de la futura pensió que li quedaria així com la data.

Pots accedir a través d'aquest enllaç. Un cop has obert aquest simulador de la Seguretat Social, has de triar una opció d'accés. Pots accedir-hi com a interessat, com a representant o després d'una autorització d'una altra persona.

Just després, has de triar el mètode d'identificació per poder accedir al tràmit. Per a això, disposes de diverses opcions, però et donem les més senzilles:

  1. Cl@ve PIN
  2. Via SMS
  3. DNIe o Certificat electrònic
  4. Cl@ve permanent

Si accedeixes a través de SMS, t'arribarà un codi al telèfon mòbil que hauràs d'introduir per poder accedir a la informació. En aquest sistema podràs observar el temps de cotització fins ara. A més a més, del temps que et queda per poder accedir a la jubilació.

Aquest simulador et permet canviar al teu gust les situacions personals que puguin afectar la teva jubilació. Per exemple, pots modificar els fills a càrrec, la professió o afegir algun grau de discapacitat. A més, aquest sistema permet poder calcular la quantia econòmica per a la jubilació anticipada o activa.

Subsidis per desocupació per a majors de 52 anys

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) posa a disposició dels sol·licitants una sèrie de subsidis per desocupació per a les persones més grans de 52 anys. Aquests subsidis s'adrecen a persones que hagin esgotat l'atur i tinguin més de 52 anys.

Aquest 2023, la quantia d'aquest ajut ha incrementat, puix que l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) ha apujat la quantia fins a 480 € mensuals. Per tant, les persones beneficiàries passaran de cobrar 463,21 euros al mes a cobrar 480 euros, és a dir, gairebé 17 euros més.

El sol·licitant haurà de complir alguns requisits com, per exemple, haver complert l'edat establerta o no haver esgotat la prestació per desocupació. A més, els ingressos del sol·licitant no poden superar més del 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

El SEPE estableix que la persona que ho sol·liciti haurà d'acreditar que compleix tots els requisits. D'aquesta manera, el sol·licitant podrà beneficiar-se d'aquesta ajuda per desocupació.