Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El semàfor del 22 de febrer de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Alba Vergés
Consellera de Salut (ERC)

Les urgències de l'Hospital Comarcal del Vendrell estan saturades. Ja és normal que habitualment els serveis d'urgències dels hospitals estiguin plens i pateixin els efectes de la manca de personal i l'excés de pacients, però en el cas del Vendrell, els treballadors s'han començat a mobilitzar alertant que la pressió assistencial és inassumible i que això comporta ja riscos per la seguretat dels pacients. Hi ha també problemes greus d'espai. La Xarxa Sanitària Santa Tecla, responsable del centre hospitalari ha demanat més recursos a la Genereralitat però de moment, no arriben.

 
Imma Vallverdú
Directora de l'UCI de l'Hospital Sant Joan de Reus

La UCI de l'Hospital Sant Joan de Reus s'ha reformulat per fer d'ella una espai més obert i amable del que estem acostumats. Tradicionalment la unitat de cures intensives és un espai aïllat i rígid però a l'hospital reusenc s'han millorat les instal·lacions i el servei per permetre a les famílies entrar i sortir amb més fluïdesa, fins i tot en el cas dels infants. Iniciatives pioneres i altament positives.

 
Dídac Nadal
Portaveu i candidat a l'alcaldia de Tarragona del PDeCAT

Dídac Nadal té un repte majúscul al davant: assolir l'alcaldia de Tarragona. Si bé, internament sembla que té el partit pacificat i les files alineades rere seu, externament la batalla es presenta complicada. Punts a favor: un tarannà proper, dialogant i amable capaç d'empatitzar amb els votants convergents de sempre i amb les noves generacions. En contra, poc temps per elaborar i explicar un programa electoral amb propostes il·lusionants més enllà de missatges típics i tòpics. Ganes de treballar, no n'hi falten.