El semàfor del 13 de març de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
 Josep F. Ballesteros
Alcalde de Tarragona (PSC)

Finalment s'ha avançat en el sector PP10 després del fracàs amb IKEA i transcorreguts molts anys d'incertesa i anuncis que no es traduïen en fets concrets. Ara sembla que sí, que finalment l'holandesa Ten Brinke ha comprat els terrenys i s'hi preveu construir almenys un macro-centre comercial amb possibilitat també d'usos hotelers i residencials. L'oferta comercial i d'oci al voltant de Les Gavarres augmentarà i això és una bona notícia per la regió. Pel comerç local tarragoní, que no aixeca cap des de fa anys, la notícia ha caigut com una gerra d'aigua freda i les seves protestes, ja s'estan fent sentir novament.

 Gemma Carim
Presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre (No adscrita)

Aquest diumenge es celebrarà una nova edició de la Festa de la Clotxa de la Ribera d'Ebre a Darmós, municipi que pertany a Tivissa. La festa arriba a la seva setzena edició i compta amb la implicació d'ajuntaments de la Ribera, Consell Comarcal i restauradors de la comarca. Dels 95 habitants que té Darmós, 87 ja s'han apuntat per fer de voluntaris per la festa que preveu reunir a centenars de persones. Destaca també que la festa coincideix amb un dels moments més espectaculars de la comarca: la floració dels arbres fruiters, una estampa que val molt la pena de veure.

 Josep Andreu
Alcalde de Montblanc (ERC)

L'església de Santa Maria de Montblanc ha estat l'escenari del comiat de l'any de Montblanc com a Capital de la Sardana. El balanç ha estat molt positiu, amb moments emblemàtics com la sardana al voltant de la muralla del municipi o la visita de milers de persones vinculades al calendari sardanista nacional. Aquest pròxim dissabte, una delegació montblanquina lliurarà el relleu a Perpinyà, com a protagonista de la cultura sardanista de 2019.