Novetats a la llista electoral d'Esquerra Republicana de Catalunya de cara a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig a Tarragona. Aquest dijous, 21 de març, a la tarda, els republicans han convocat als mitjans de comunicació de la ciutat per a presentar qui serà la nova número dos dels independentistes. La senadora, en la darrera legislatura, republicana Laura Castel pren el relleu de l'encara regidora Mònica Alabart.
[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]
Els republicans no aprovaran la llista fins a l'assemblea prevista pel pròxim dijous, 28, però ja han volgut avançar que hi haurà relleu, i a la part alta dels candidats. L'alcaldable tarragoní d'ERC, Pau Ricomà, ha emmarcat la incorporació de Castel en la voluntat «de la nostra formació de governar». També ha avançat, sobre la llista, que «serà cremallera i un clar exemple de la pluralitat de Tarragona».
«Amb la Laura ja havíem treballat braç a braç amb temes com les xarxes tancades d'energia, l'autopista al seu pas per Tarragona, les barreres sonores que hem demanat i altres», ha declarat Ricomà. «Amb la seva incorporació, fem un pas natural» ha reblat el polític tarragoní que també ha tingut paraules d'agraïment per la regidora sortint, Mònica Alabart, qui no seguirà en política perquè «per motius laborals se'm fa molt difícil compaginar-ho tot».
Castel, també candidata al Senat
Se li ha girat feina a Laura Castel, ja que el seu anunci d'aterratge a la política municipal ha arribat poques setmanes després que el seu partit, ERC, anunciés que comptaven amb ella com a candidat número u per Tarragona al Senat a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril.
Castel ha destacat, durant aquesta legislatura a la cambra alta, per un paper força combatiu en temes importants de la ciutat i del territori. Castel va tancar l'any al Senat instant al govern espanyol a apujar les bonificacions dels peatges als transportistes i impulsant l'aprovació de les xarxes tancades, una mesura llargament reclamada pel sector químic de Tarragona, el més important del sud d'Europa, que va rebre aquesta aprovació com «una bona notícia».