Aquest divendres, 11 de desembre, s'ha conegut que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·lava, parcialment, el Pla director urbanístic (PDU) de reordenació de l'àmbit del centre recreatiu turístic de Vila-seca i Salou perquè, segons l'alt tribunal català, es trobava en una zona de risc químic. Traduït, això vol dir que el polèmic projecte del complex turístic Hard Rock, anteriorment conegut com a BCN World, es troba contra les cordes, greument contra les cordes, a parer dels membres de la plataforma 'Aturem BCN World'.
[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]
I per què ara és ferma aquesta sentència i no es poden construir els hotels, i zones comunes, previstes? Doncs perquè, tot i que la consellera de Presidència del govern, Meritxell Budó, afirmés el contrari en una roda de premsa, l'executiu català no ha presentat recurs a la sentència i, passat el termini per fer-ho, la sentència esdevé ferma. Per què no ho ha fet? En opinió de Joan Pons, membre de la plataforma ecologista 'Aturem BCN World', ho veien perdut: «Imagina que presenten recurs al Suprem i aquest triga dos anys a resoldre. Durant aquests dos anys, les màquines van treballant amb el risc que, després, el Suprem els hi digui que ho han de deixar tot com estava i puguin reclamar responsabilitats a l'administració».
«Dubto que el dia 15 se signi la compravenda dels terrenys»
A l'horitzó s'albira una altra data per a la polèmica en el marc del projecte de 'BCN World'. A inicis d'aquest mes de desembre, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, assegurava, durant la sessió de control al govern per part del Parlament, que l'executiu resoldrà la compravendadels terrenys de BCN World abans del 15 de desembre, la data fixada per l'empresa nord-americana Hard Rock. Ara, després de no haver presentat recurs, i continuar assegurant que tot es resoldrà modificant el PDU, un gran interrogant s'alça sobre aquesta data fins al punt que, segons Joan Pons, «dubto que el dia 15 se signi la compravenda dels terrenys».
«Si es fa una modificació del projecte», ha afegit Pons, «això implica un endarreriment important i dubto molt que cap empresa vulgui comprometre's en aquesta situació». Mentre es resol l'embolic urbanístic creat, les comarques de Tarragona continuen esperant un projecte que havia d'assegurar feina i riquesa per un territori històricament oblidat.