Persones a la platja

El senzill truc de la Guàrdia Civil per evitar que ens robin a la platja: molt fàcil

El truc que proposa el cos de policia no és l'únic que s'ha fet popular

Una capbussada «ara que no hi ha gaire gent», una migdiada imprudent o un breu passeig per la sorra. És el que ens agrada fer més a l'estiu, però també és el just el moment perquè, en tornar, no trobem les nostres coses.

Amb les vacances i l'estiu, la calor augmenta i les platges i piscines són un bon recurs que molts aprofiten. Sobretot durant els mesos de juliol i agost, els caps de setmana. I com més tovalloles esteses a la sorra, més atracció senten els lladres per actuar.

La policia no dona abast amb tants robatoris

Cada any es repeteix, fins i tot augmenta, el nombre de furts i de robatoris a la platja. La Guàrdia Civil intenta controlar com pot aquests actes de delinqüència, però ha hagut de recórrer a les xarxes socials per prevenir-los.

Intentar estar sempre vigilant les pertinences o demanar al veí de tovallola que les vigili ja són recomanacions conegudes i evidents. Portar el mínim de pertinences possible també és el més aconsellable. On no hi ha on robar... Però és clar, el mòbil, una mica de diners «per si de cas», el DNI i les claus són imprescindibles.

Dona fent snorkel
Els lladres aprofiten les distraccions per actuar, fins i tot a la platja | Getty Images

A aquests clàssics consells, el compte de Twitter de la Guàrdia Civil ha proposat un curiós truc per evitar trobar-nos la bossa de la platja buida. El truc és molt simple i a la vegada efectiu.

El truc de la Guàrdia Civil perquè no ens robin a la platja

Sona simple i ximple, però el truc de la policia és més que evident: amagar les coses. Però el que falta per revelar és com amagar-les. Sota l'irònic missatge de Twitter «una mica de cremeta?», el cos de policia nacional afegeix una imatge molt cridanera.

Es tracta del que sembla un pot de crema solar, però al seu interior, en comptes de crema viscosa, hi ha els objectes imprescindibles que esmentàvem abans. A la imatge apareix concretament un pot de Tan Safe. Aquesta enginyosa caixa forta impermeable està dissenyada per emmagatzemar targetes de crèdit, claus i diners en efectiu i per amagar-los dels lladres.

Es pot fer a mà

També es pot fer de manera casolana. És tan senzill com agafar un pot de crema solar on càpiguen les nostres pertinences, buidar-la, netejar-la bé per dins i ja està. Ja podem mantenir els nostres diners i claus fora de perill. Si no és que els lladres vulguin protegir la seva pell dels raigs UVA, no se'ls acudirà robar un pot de crema solar.

Més trucs antirobatori ideals per a l'estiu

El truc de la Guàrdia Civil ha estat acollit amb humor per la gent que ha vist el post a les xarxes. Tot i això, és un truc fàcil d'aplicar i efectiu. No és l'únic consell que es pot trobar per protegir les nostres coses de les mans llargues.

1. El tupper antilladres

Només cal aquest recipient. Si és possible, que sigui ben hermètic. S'hi afegeix a dins tot allò que necessites amagar a dins, es tanca i es cava un forat (pot arribar a ser fins i tot divertit) per enterrar el tupper . Després s'hi posa la tovallola a sobre, i ja està! Ningú notarà que tens una petita caixa forta sota teu mentre prens el sol o gaudeixes de l'aigua del mar.

Tupper
Enterrar a l'arena un tupper amb els objectes de valor és una altra de les opcions antirrobatori | Getty Images

 

2. Bossa impermeable per banyar-te amb les teves coses

Altres persones recorren a mesures mica més complexes. Un mètode amb què és impossible que et robin. Es tracta de portar amb tu una bossa estanca. És totalment impermeable i es pot comprar a botigues d'esports aquàtics. Cordada a l'espatlla o a la cintura, la pots portar amb tu tant fora com dins de l'aigua. El malson dels lladres.

En alerta pels lladres

Guàrdia Civil
Continuen i augmenten els furts i robatoris a les platges d'Espanya | CatalunyaDiari

Els lladres aquests dies estan atents a nosaltres, i nosaltres també hi hem d'estar atents. Per aquest motiu, també han augmentat els efectius de policia a les platges de tota Espanya durant l'estiu.

Ja sigui que anem sols, ja sigui que anem acompanyats a la platja, es recomana anar amb precaució quan deixem les tovalloles i les motxilles abandonades mentre som a l'aigua o prenem el sol. Esperem que els lladres no s'assabentin d'aquest nou truc que ens dona la policia.